Sari la conținut

Maratonul Zăpezii, ediția a VII-a, la Râșnov

maratonul-zapezii-editia-a-viia-la-rasnov

Pe 17 februarie 2018 va avea loc ediția a VII-a a primului maraton clasic pe zăpadă din Europa, Maratonul Zăpezii Isostar – Râșnov 2018.

Competiția face parte din ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei”, pe care maratoniștii le aleargă în fiecare an în locuri cu semnificație istorică din România, cu scopul de a transmite generațiilor tinere, respect și recunostință pentru înaintașii noștri care au luptat pentru a-și apăra țara.

Maratonul este un eveniment unic în Romania şi în Europa, fiind o probă a curajului, desfăşurata în condiţii de iarnă, în zona istorică şi turistică a Râşnovului, într-un cadru natural în care pot fi admirate, din alergare, masivele muntoase Piatra Craiului, Postăvarul, Măgura Codlei, Parcul Natural Bucegi, Complexul Naţional de Sărituri cu Schiurile, Cetatea Medievală Râşnov, simbolul oraşului Râşnov, prin care vor traversa toţi concurentii şi Cabana Himalaya, punctul final de sosire din fiecare probă.

Circa 100 de alergători sunt înscriși la Maratonul Zăpezii Râșnov 2018 pentru a lua parte la una dintre cele patru probe:

Proba de maraton – 42,195 km
  Proba de 30 de km
  Proba de semimaraton – 21 km
  Proba de maraton ștafetă copii (42x1km).

Maratonul este un eveniment unic în România și în Europa, fiind o probă a curajului, desfășurată în condiții de iarnă, în zona istorică și turistică a Râșnovului. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Eco Alpin, în parteneriat cu Primăria orașului Râșnov, susținut de Consiliul Județean Brașov și Prefectura Brașov, Direcția de Sport și Tineret Brașov.

Comentarii

Ultimă oră