Sari la conținut
marian-bobe-si-gabriela-urse-la-mix-actual

Aviația... dă senzația!


A fost odată în Brașov un aeroport... Câți dintre voi știu?

A fost odată când fosta viitoare uzină "Tractoru" se numea IAR și producea avioane (până în 1952). Primele din România.

Când Iosif Șilimon breveta, la ICA Ghimbav, planoare care uimeau lumea (anii '70). Și tot Brașovul a dat primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu.


Am rămas cu tradiția. Mai avem câte ceva din cele ce au fost. Avem Airbus și Aerotec. Și Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă". Învățământ dual la Colegiul Transilvania. Ce urmează?

Brașovul aeronautic prinde apripi în week-end. Chiar în hala în care în anii '40 se faceau avioane de top ale lumii, iar mai apoi s-au făcut tractoare, la care au lucrat zeci și zeci de mii de brașoveni, vor fi prezentate brașovenilor zeci de "jucării" zburătoare: avioane, elicoptere, planoare, deltaplanoare, drone, machete și machețele.


E Brașov Aero Expo. E un arc peste timp și tehnologie.


Un eveniment care-și propune să devină tradiție. Cu întâlniri între elitele aviației românești. Cu amintiri, conferințe, expoziții și zboruri deasupra Brașovului, pentru doritori, cu avionul și deltaplanul.

Comandorul Marian Bobe, de la Academia de Aviatie "Henri Coandă" din Brasov și Gabriela Urse, organizator, sufletul evenimentului cu aripi de Brașov. La Mix Actual.

https://www.youtube.com/watch?v=viPDQLkaU4E

Comentarii

Ultimă oră