Sari la conținut

Marina Sturza, “prinţesa îngerilor”, la MIX TV

marina-sturza-printesa-ingerilor-la-mix-tv

Marina Sturza,  care  se trage dintr-o familie de domnitori moldoveni, vine la Braşov de câte  are ocazia pentru a promova imaginea fundaţiei Hospice Casa Speranţei.
Distinsa  doamnă  este legată de oraşul nostru  şi prin faptul că s-a născut  la Braşov. Prinţesa Marina Sturza  a povestit   în studioul  MIX TV  despre  suferinţele prin care a trecut împreună  cu ai săi în timpul prigoanei din 1948, când familiile nobiliare au  fugit din ţară.
La 3 ani părăsea România, familia sa stabilindu-se în Canada. Cariera marii doamne care provine din aristocraţia românească are un fascinant traseu: televiziune, arte plastice,  jurnalism de  modă şi  relaţii  internaţionale. După 5 decenii s-a întors în ţara natală,  unde şi-a făcut un scop din ajutorarea copiilor, a  familiilor sărace şi a bolnavilor.
La Braşov, s-a  implicat în organizarea de evenimente  de strângere de bani pentru Hospice Casa Speranţei, fundaţia care se ocupă de îngrijirea bolnavilor incurabili.
“Cu Hospice am o legătură extrem de profundă din mai multe motive. În primul cred că îngrijirea paliativă este o obligaţie a unei naţiuni civilizate, este crucial acest sprijin. În al doilea rând am o mare admiraţie pentru echipa de la Braşov. ” a spus  Marina Sturza, în cadrul emisiunii MIX Actual, moderată de Onelia Pescaru.
Prinţesa Marina Sturza  crede că succesul  proiectului  Hospice este datorat  echipei care a reuşit să ajute mii şi mii de bolnavi să  treacă peste suferinţă, fără durere, care a făcut pionierat în acest sens.  Chiar dacă în munca sa de caritate a avut multe obstacole, Marina Sturza  spune că nu s-a gândit niciodată  să  abandoneze lupta. “Pentru mine răsplata este să văd rezultatele. Să văd că am realizat ceva adevărat. Nu vă ascund că sunt momente când sunt dezamăgită, dar eu sunt o fire optimistă, şi în jurul meu găsesc oameni de calitate şi merită tot efortul să continui” a adăugat Marina Sturza. Vezi emisiunea video aici.

Comentarii

Ultimă oră