Sari la conținut

Marş de solidaritate pentru copiii nenăscuţi şi pentru mamele lor

mars-de-solidaritate-pentru-copiii-nenascuti-si-pentru-mamele-lor

Braşovenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 13:00, la Marşul pentru Viaţă 2019.

 Punctul de întâlnire este Biserica Înălţarea Domnului (Biserica de lemn) din Centrul Civic, iar participanţii vor merge apoi pe traseul strada Iuliu Maniu, Biserica Buna Vestire, Parcul Titulescu, Modarom, strada Republicii. Punctul de oprire este Piaţa Sfatului, unde organizatorii au pregătit un moment artistic: un recital de muzică şi poezie dedicat mamelor.

În avanpremiera Marşului pentru Viaţă, a avut loc joi, 21 martie 2019, de la ora 18.30, la Cantina Mulţumesc, a Fundaţiei Bucuria Darului o conferinţă cu părintele Mihai Andrei Aldea.

Organizatorii susţin că ideea Marşului pentru Viaţă este de a transmite mesajul că fiecare copil este unic şi preţios, încă din prima secundă de viaţă, adică de la conceperea lui. Este un marş pentru apărarea dreptului la viaţă şi pentru susţinerea femeilor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să poată beneficia, în viitor, de mai mult sprjin – asistenţă socială specializată şi consiliere psihologică.

„În ciuda multor acuzaţii vehiculate, Marşul pentru Viaţă nu are ca scop interzicerea legală a avortului şi nici acuzarea femeilor care au făcut avort. Este doar un prilej de a-i ajuta pe oameni să înţeleagă cât de important este să protejăm şi să iubim copiii, încă din pântecele mamelor lor, chiar şi atunci când vin pe lume în contexte mai puţin prielnice naşterii.

Marşul se adresează fiecăruia dintre noi: părinţilor şi viitorilor părinţi, dar mai ales femeilor însărcinate, aflate în situații sociale dificile, care trebuie încurajate să caute ajutor şi alte soluţii decât avortul, preoţilor, asistenţilor sociali, care pot salva multe vieţi, prin ajutor specializat , oferit la timp. În altă ordine de idei oamenii politici, sunt rugaţi să ia măsuri concrete de protecţie a mamelor şi copiilor, cum ar fi acordarea unei indemnizaţii, plătită din luna a patra de sarcină, pentru toate femeile însărcinate”, au mai precizat organizatorii.

Marşul pentru Viaţă 2019 va avea loc în aproximativ 500 de oraşe şi sate din România şi Republica Moldova.

Conform statisticilor, în perioada ianuarie - septembrie 2018, în România,- au fost avortaţi 44.000 de copii, în timp ce în 2017, în Republica Moldova, au fost avortaţi 12.025 copii, iar în întreaga lume, doar anul trecut, nu au avut ocazia să vadă lumina zilei, fără drept de apel 42 de milioane de copii.

La Braşov, evenimentul este organizat de ASCOR Braşov, Arhiepiscopia Sibiului, Frăţia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Aproapele meu, Neamunit, Asociaţia Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, Platforma Civică Împreună.

Comentarii

Ultimă oră