În week-end-ul care a trecut a avut loc cea de-a şasea ediţie a festivalului cultural „Mărţişorul Munţomanului”, care s-a desfăşurat la Cabana Diham (la altitudinea de 1.320 m), în Munţii Bucegi.

Evenimentul a adus laolaltă, din toate colţurile ţării, zeci de oameni, concurenţi sau doar spectatori, care s-au bucurat împreună de o reuniune plăcută a celor care iubesc muzica şi muntele deopotrivă.

  Competiţia a avut două secţiuni: interpretare individuală şi interpretare de grup vocal, artiştii, de ocazie sau nu, venind din judeţe precum Iaşi, Giurgiu, Focşani, Constanţa, Bucureşti sau Braşov.

   La individual, primul loc a fost ocupat de către Claudiu Benga, iar la secţiunea de grup vocal, Grupul Bunocii a fost cel care a câştigat.

  „Ne-am bucurat împreună de munte, de zăpadă şi de multe cântece specifice muntelui. Gazda evenimentului, „Mama Oara”, s-a pregătit exemplar, aşa cum face an de an, iar invitaţii s-au simţit foarte bine”, a spus primarul Râşnovului, Liviu Butnariu.

   Festivalul a fost organizat de către Asociaţia de Turism şi Cultură „Carpaţii de Curbură”, în colaborare cu Atelierul de Printare Râşnov şi Cabana Diham şi în parteneriat cu Primăria Oraşului Râşnov.