Sari la conținut
masca-la-control-operatiunea-autobuzul


   În această perioadă, poliţiştii din judeţul Braşov organizează şi desfăşoară mai multe acţiuni de verificare în domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane, în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare, atât de către conducătorii auto, cât şi de către operatorii de transport.


   „Cu ocazia acestor controale, poliţiştii braşoveni verifică şi respectarea măsurilor de protecţie individuală, conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Acţiunile poliţiştilor îşi propun să verifice respectarea normelor de sănătate publică pe timp de pandemie, precum şi starea tehnică a transportului şi siguranţa în care sunt transportaţi pasagerii. Atât transportatorii, cât şi călătorii sunt informaţi de către poliţişti cu privire la importanţa respectării măsurilor de protecţie în spaţiile publice închise, pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-CoV-2”, a transmis comisar de poliţie Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.


  Poliţiştii braşoveni le recomandă cetăţenilor „să evite călătoriile, dacă nu sunt necesare, iar, în cazul necesităţilor stringente, să se deplaseze cu respectarea normelor de sănătate publică”.


   Dacă până acum erau emise doar avertismente, la misiunile actuale au fost aplicate și amenzi.


   Dintre acestea majoritatea au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de protecție Covid-19, dar au existat sancțiuni și în baza OUG 195/2002R (codul rutier) şi conform HG 69/2012 (sancţiuni directiva europeană transport rutier). Au fost deja și cercetări în cazuri care vor fi continuate în cadrul unor dosare penale.


    Concomitent continuă şi controalele mixte în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, supermarketuri, terase şi cluburi în aer liber, verificări efectuate de poliţişti, jandarmi şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al judeţului Braşov.

Comentarii

Ultimă oră