Sari la conținut

Măsuri de urgență, ca urmare a avertizării de COD PORTOCALIU

masuri-de-urgenta-ca-urmare-a-avertizarii-de-cod-portocaliu

Subprefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă, a convocat de urgență în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, duminică, 29 octombrie, ora 9, cu ocazia avertizării meteorologice COD PORTOCALIU de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, în perioada 29.10.2017, ora 10.00- 30.10.2017, ora 23.00.

Subprefectul a solicitat existența unor echipe de intervenție, care să acționeze în zonele cu risc ridicat.

Situația materialelor antiderapante/utilaje disponibile este următoarea:

• 18 autobasculante cu lamă;

• 5 încărcătoare;

• 1 buldoexcavator;

• 2 unimog-uri.

S-a precizat faptul că, din cantitatea de material antiderapant necesar pentru întreg sezonul de iarnă, în prezent, se deține un procent de 35 % (5000 tone nisip, 500 tone sare).

La nivelul județului sunt trei puncte de intervenții, respectiv: Făgăraș, Brașov și Valea “Bogății” (DN 13), urmând ca acestea să fie verificate.

Reprezentanții DRDP Brașov au prezentat informații legate de utilajele ce urmează a acționa pe drumurile naționale din județul Brașov, respectiv: 13 ATB-uri și 6 încărcătoare. Au precizat faptul că, în data de 27 octombrie, stocul de material antiderapant era de 5714 tone/sare, precum și clorură de calciu. Se asigură permanența la secțiile și raioanele din subordine, precum și la dispecerat. S-a acordat o atenție sporită zonelor cu potențial ridicat de risc, de exemplu zona “Babarunca”, Predeal și Bran.

Subprefectul, Ciprian Băncilă, a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al județului Brașov efectuarea de controale la UAT-urile care nu au dispus efectuarea serviciului de permanență în perioada vizată. De asemenea, acesta a atras atenția reprezentanților filialei de distribuție a energiei electrice Transilvania Sud S.A, precum și reprezentanților CNCFR să fie pregătiți să intervină în situația în care acest lucru se va impune.

Comentarii

Ultimă oră