Sari la conținut

Maternitatea din Braşov, în topul celor mai curate spitale de stat din ţară

maternitatea-din-brasov-in-topul-celor-mai-curate-spitale-de-stat-din-tara

Unitatea sanitară din Braşov apare şi în topul mulţumirii pacienţilor faţă de serviciile medicale!

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Braşov este una dintre cele mai curate unităţi medicale sanitare de stat din ţară. Cel puţin aşa arată un raport întocmit de Observatorul Român de Sănătate, în care au fost făcute topuri ce evidenţiază satisfacţia pacienţilor în legătură cu ceea ce au primit.


      În topul celor mai curate spitale, Maternitatea Braşov ocupă locul II, după Spitalul General CF Ploieşti. Maternitatea braşoveană mai apare, tot pe locul 2, într-un top în care pacienţii s-au declarat mulţumiţi de serviciile medicale. Primul loc aparţine Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi.


     Analizele realizate de cei de la Observatorul Român de Sănătate se bazează pe chestionarul de evaluare a satisfacţiei pacienţilor, însă numărul acestora depinde în mare măsură de transparenţa spitalului respectiv, spun cei de la Observatorul Român de Sănătate. Deşi respectarea transparenţei este obligatorie, acest lucru nu se întâmplă mereu, mai spun aceştia. De exemplu, în topul transparenţei nu apare nicio unitate sanitară cu paturi din Braşov. Vestea bună este că Braşovul nu este nici în topul ruşinii cu spitalele pentru care satisfacţia pacientului nu contează.
Analiza a inclus 338 se spitale publice pentru care erau disponibile date privind satisfacţia pacientului.

Comentarii

Ultimă oră