Sari la conținut

Benfica Lisabona şi Oţelul Galaţi se întâlnesc marţi seară, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a II-a a grupei C a Ligii Campionilor. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 1 şi Dolce Sport.
Gazonul a rezistat la primele antrenamente. Primii care au călcat pe noul gazon de pe Arena Națională au fost cei de la Benfica. Lusitanii au efectuat, luni dimineaţă, pe Arena Naţională, antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Oţelul. La şedinţa de pregătire au asistat şi aproximativ 30 de suporteri ai echipei lusitane. Din lotul deplasat la Bucureşti al formaţiei antrenate de Jorge Jesus fac parte 21 de jucători: Moraes Artur, Carvalho Eduardo, Simoes Mika - portari; Conceicao Emerson, Anderson Luisao, Maxi Pereira, Ezequiel Garay, Miguel Vitor, Vieira Jardel, Luis Martins - fundaşi; Ruben Amorim, Javi Garcia, Bruno Cesar, Manuel Nolito, Pablo Aimar, Nicolas Gaitan, Nemanja Matici, Axel Witsel - mijlocaşi; Oscar Cardozo, Rodrigo Moreno, Javier Saviola - atacanţi.
Probleme medicale la Oţelul? Jucătorii campioanei României Cornel Râpă, Silviu Ilie şi Gabriel Paraschiv, acuză probleme medicale şi nu au participat la antrenamentul pe care Oţelul Galaţi l-a efectuat ieri pe terenul "Florea Dumitrache" din Complexul Sportiv Dinamo. De asemenea, Adrian Sălăgeanu, care a fost eliminat în partida cu FC Basel, din prima etapă a Ligii Campionilor şi este suspendat pentru întâlnirea cu Benfica, nu a fost nici el la antrenament. Cornel Râpă nu a evoluat nici în partida cu CS Mioveni, din etapa a opta a Ligii I, în timp ce Gabriel Paraschiv s-a accidentat în acelaşi meci.
Încredere+şansă= reţeta succesului. Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oțelul Galați, spune că jucătorii săi au trecut peste tracul debutului în Liga Campionilor şi promite un meci mare în fața Benficăi Lisabona. "Munti" admite însă că Oţelul are nevoie şi de mult noroc pentru a scoate măcar un punct din disputa cu lusitanii. "Sunt două competiții diferite campionatul şi jocurile din Liga Campionilor. Fiecare joc este important. Este un meci în care sunt puse în joc puncte, în care întâlnim o echipă de tradiție, dar suntem pregătiți. Norocul joacă un rol important în fotbal şi sper ca marți să avem şi puțină şansă. Am probleme de efectiv, fiindca lipsesc câţiva jucători, alte probleme nu le ştiu. Punctajul despre care am spus la început că îl vom face este încă realizabil, pentru că mai sunt meciuri de jucat", a spus Munteanu la conferința de presă. Marius Pena, omul care a marcat primul gol din istoria Oțelului în Champions League, spune că el şi colegii săi vor face totul pentru a obține măcar un punct. „Nu contează cine marchează. M-aş bucura să fie şi un autogol, numai să luăm punct sau puncte. Se tem de Poborsky al nostru…”
Tehnicianul echipei Benfica Lisabona, Jorge Jesus, a declarat că Oţelul Galaţi este o adversară cu un colectiv puternic şi că speră ca mijlocaşul Liviu Antal, pe care l-a asemănat cu cehul Karel Poborsky, nu va fi într-o zi bună. "Nu este greu să îi faci pe jucători să se concentreze pentru un meci de Liga Campionilor. Sunt aşa-zisele echipe de top, ca Manchester United, dar orice formaţie îşi doreşte să facă meciuri bune în Liga Campionilor. Oţelul are un colectiv puternic şi câteva individualităţi, cum este Antal. Sper să nu fie într-o zi bună. Antal seamănă cu Poborsky", a spus Jesus, care a precizat că Benfica nu va juca la egal partida cu Oţelul. "Toate echipele au potenţial să treacă mai departe, noi încercăm să avem continuitate în jocurile bune pe care le-am făcut, suntem pe calea cea bună. Benfica vine să câştige orice meci, dar depinde şi de mersul partidei, însă nu vom juca la egal partida cu Oţelul", a adăugat tehnicianul.

Comentarii

Ultimă oră