Sari la conținut

Lucian Bute îşi va apăra titlul mondial, pe 17 aprilie, la Montreal, în faţa columbianului Edison Miranda.

Meciul dintre pugilistul român Lucian Bute şi columbianul Edison Miranda a început deja, la nivel declarativ. Campionul mondial la box la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat că în cazul în care va putea să îşi pună în valoare calităţile pe care le are, atunci adversarul său, columbianul Edison Miranda, se va lupta cu umbra sa. „Am un mare respect pentru Miranda, deoarece este puternic. Este curajos şi vine să câştige. Este un un luptător care se bazează pe forţă, astfel încât trebuie să fiu atent cu asta, dar o să-i arăt viteza mea, jocul de picioare şi abilitatea. Dacă reuşesc să fac toate astea, atunci el se va lupta cu umbra mea", a spus Bute.
Nu va fi knockout. Antrenorul boxeurului român, Stephane Larouche, nu crede că Bute va reuşi să câştige prin knockout. „Cel mai periculos lucru în box este puterea. Miranda are o putere fantastică, el poate să-ţi închidă lumina cu orice pumn. Puterea este o scurtătură către victorie. Împotriva unui luptător puternic, primejdia este tot timpul posibilă. Este o şansă minimă ca Lucian să câştige prin knockout şi mai degrabă ar muri în ring decât să piardă", a completat Larouche.
Miranda visează frumos. Edison Miranda consideră că trebuie să profite de fiecare greşeală din apărarea lui Bute pentru a reuşi să învingă. „Bute are o inimă mare. Am văzut asta când Andrade l-a lovit cu braţul drept în runda a 12-a. Dar el s-a ridicat. Asta este eticheta unui campion. Mulţi luptători ar fi rămas la pământ. Bute este un mare luptător cu o apărare foarte bună, dar face şi erori. Nu pot să le dezvălui acum. Are o inimă mare, dar şi eu am una mare. Principala mea grijă este viteza sa, dar îi voi demonstra că şi eu am viteză. Trebuie să fiu bine pregătit. Bute mă poate învinge doar dacă nu îmi fac treaba bine, dar puterea mea poate să vină oricând. Mulţi sportivi au avut viteză când au luptat împotriva lui Mike Tyson, iar el i-a învins cu un pumn", a subliniat Miranda.
Cel mai tare meci. Managerul lui Miranda, Steve Benbasat, consideră că meciul împotriva lui Bute reprezintă cea mai importantă luptă din cariera sportivului columbian. „Miranda are o misiune foarte dificilă în faţă. Nu tratăm meciul cu superficialitate. Ştim că Lucian Bute este un boxeur excelent şi foarte tehnic. Tratăm meciul ca lupta vieţii noastre", a adăugat Benbasat.
Doboară recordul de audienţă. Interbox scoate vineri la vânzare biletele pentru gala din 17 aprilie, de la Montreal, în care Lucian Bute îşi va apăra centura de campion mondial - versiunea IBF, categoria supermijlocie. Bute vrea să mai bată un record, acela al spectatorilor. La gala din 17 aprilie sunt aşteptaţi 21.000 de spectatori. Cel puţin acesta este numărul biletelor scoase la vânzare, dintre care 13.000 au fost deja rezervate. „E deja nebunie, toţi vor un bilet la această gală. Centre Bell ar putea fi prea mic pentru cât de mult este iubit Bute", se scrie la Montreal. Cel mai scump bilet este 500 de dolari, iar cel mai ieftin, 50. Până acum, cei mai mulţi spectatori la o gală a lui Bute au fost în februarie 2008, 16.000 de fani la meciul cu Joppy.

Comentarii

Ultimă oră