Sari la conținut

Medalii pentru șahistii brașoveni la Campionatul European de Șah de la Oradea

medalii-pentru-sahistii-brasoveni-la-campionatul-european-de-sah-de-la-oradea

În perioada 31 iulie – 5 august 2018 la Oradea a avut loc Campionatul European de Șah Rapid, Bliz și Dezlegări pentru juniori, structurat pe categorii de vârstă de 8, 10, 12, 14, 16 și 18 ani, fete și băieți.

Competiția s-a încheiat cu un bilanț remarcabil pentru delegația României, care a reușit să obțina 25 de medalii.

La acest rezultat au contribuit și doua dintre junioarele brașovene – Lia-Alexandra Maria și Alexia-Teodora Puia, care au avut o comportare meritorie.

Astfel Maria Lia Alexandra a obținut două medalii de bronz în competițiile individuale de la Fete 10 ani, la probele de Dezlegări și respectiv în proba de Blitz. Puia Alexia a făcut echipă la 12 ani cu Oana Șchiopu, obtinând medaliile de bronz pentru România la categoria Fete 12 ani.

Junioarele din Brașov (alături de antrenorii acestora, Ciprian Nanu și Uwe Nisipeanu) au revenit cu un succes binevenit, care le va propulsa în viitoarele competiții șahiste.

Iată medaliile obținute de români:

La șah rapid individual – 12 medalii astfel:


Fete 8: Crețu Sofia aur, Ciocirlan Bianca-Alexandra argint, Kiss Abigel bronz
Fete 14: Trifoi Mihaela-Ioana aur, Lehaci Miruna-Daria argint, Ciolacu Alessia bronz
Băieti 8: Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai argint
Băieti 10: Magold Filip bronz
Băieti 12: Creangă Robert-Ionuț bronz
Băieți 18: Deac Bogdan-Daniel aur, Costachi Mihnea argint, Banzea Alexandru bronz

La dezlegări s-au obținut 6 medalii după cum urmează:


Băieți 10: Cnejev Vladimir-Alexandru aur
Băieți 18: Costachi Mihnea bronz
Fete 10: Samson Maria argint, Maria Lia-Alexandra bronz
Fete 14: Ciolacu Alessia-Mihaela aur
Fete 18: Bălan Briana-Cleopatra aur

În turneul pe echipe U18, prima echipă a României – în componența Bogdan Deac, Mihnea Costachi, David Gavrilescu și Alexandru Banzea – a obținut medalia de argint. Pe primul loc s-a clasat echipa Austriei, cu 3 MI în componență. În competiția echipelor U12, prima echipă a noastră – Robert Creangă, Iulian Anghel, Radu Dobre și Teodor Nedelcu – a luat bronzul, concursul fiind dominat de echipele Belarus A și Belarus B. Fetele de la G12 s-au remarcat și ele, obținând – cu echipa formată din Alexia Puia și Oana Șchiopu – medalia de bronz.

În concursul individual de blitz, care a încheiat campionatul european, Mihnea Costachi, după o evoluție fără greșeală la U18, a câștigat medalia de aur! La fete, Lia-Alexandra Maria a obținut bronzul la G10, iar la G14 dominația românească a fost aproape completă, Miruna Lehaci luând aurul și Alessia-Mihaela Ciolacu – bronzul.

Comentarii

Ultimă oră