Sari la conținut

Războiul dintre medicii de familie braşoveni şi Casa de Asigurări de Sănătate continuă şi luni şi nimeni nu ştie să spună când pacienţii vor primi din nou reţete compensate, trimiteri la specialist, bilete de internare sau concediu medical.

83% doctorii prezenţi vineri la şedinţa Asociaţiei Medicilor de Familie Braşov au votat  pentru continuarea protestului, prin neîncheierea contractelor cu CASJ. Reprezentanţii instituţiei susţin însă că peste 100 de medici au semnat deja.

Majoritatea protestează. La şedinţă au fost prezenţi 140 dintre cei circa 300 de membri din judeţ. 83% au votat împotriva semnării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Procentul a fost unul zdrobitor, dar nu putem spune dacă luni (n.r - astăzi) va continua protestul, dacă se vor da sau nu reţete şi trimiteri. Vom vedea ce se va întâmpla şi la nivel naţional, dar, până la urmă, fiecare medic decide pentru el", spune dr. Şerban Mircescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie. El a afirmat sunt mai mulţi cei care susţin continuarea protestului, dar le-a fost greu să ajungă la şedinţa din Braşov, dând ca exemplu medicii din Rupea, Victoria şi Făgăraş.

100 de spărgători de grevă. În schimb, reprezentanţii CASJ Braşov consideră că, de astăzi, lucrurile vor reintra pe făgaşul normal. Ei se bazează pe faptul că de joi până vineri (în cele 24 de ore acordate de Casă pentru depunerea cererilor) peste 100 de medici s-au prezentat la sediul CASJ şi s-au angajat să semneze nu numai actele adiţionale pe luna iunie, ci şi contractele pe 2011-2012. Conform informaţiilor afişate ieri pe site-ul instituţiei, 40 dintre cei 328 de medici de familie braşoveni au semnat actele adiţionale la contractele din iunie, în total fiind 105 furnizori (medici de familie şi de specialitate, laboratoare, farmacii) care au semnat pentru continuarea relaţiei contractuale cu CASJ.

Nu au semnat de fapt contractele. Dr. Mircescu contestă însă afirmaţiile celor de la Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov. „Casa nu are pregătit nici un contract. Ceea ce are CASJ sunt cereri ale medicilor de familie care şi-au exprimat disponibilitatea de a intra în relaţii contractuale şi asta pentru că am fost somaţi, de altfel nelegal, ca în termen de 24 de ore să depunăm o cerere pentru semnarea adiţionalelor, până la semnarea contractelor definitive pe 2011-2012. Faptul că medicii au depus ale cereri că vor să intre în contract cu Casa nu înseamnă obligativitatea semnării contractelor. În plus, au fost colegi care au vrut să scrie pe acele cereri menţiunea: doar în cazul în care nu scad veniturile. Cererile care aveau astfel de completări nu au fost acceptate de Casă", a declarat dr. Mircescu.

Comentarii

Ultimă oră