Sari la conținut
medierea-este-cel-mai-bun-prieten-al-omului-

Reprezentanţii unui birou de gen din Braşov au prezentat avantajele medierii ca soluţie alternativă de rezolvare a conflictelor în afara sălilor de judecată. Cetăţenii care doresc să apeleze la serviciile unui cabinet de mediere trebuie să ştie că astfel vor economisi timp, bani şi energie. Procedura de mediere este una flexibilă şi urmăreşte să echilibreze relaţiile conflictuale dintre oameni.

Cele două părţi implicate într-un conflict vor fi stăpâne pe deciziile pe care le vor lua de comun acord, atunci când apelează la un mediator. Specialiştii declară ca anii pierduţi prin sălile de judecată se pot rezuma acum la câteva săptămâni de consultanţă din partea consilierilor.  „Noi încurajăm acest lucru şi, inclusiv, ca o opinie din partea judecătorilor, încurajăm ca cetaţenii să vină să-şi rezolve problemele aici, cu ajutorul lor şi bineînţeles al nostru” a declarat Eugen Târnovan, mediator.

Cei care doresc să colaboreze cu un mediator, trebuie să ştie că o pot face în orice stadiu al conflictului: înainte de deschiderea unui proces de judecată, în timpul derulării sale în instanţă sau chiar imediat după stabilirea unei sentinţe judecătoreşti. Un avantaj important al medierii este faptul că facilitează comunicarea între părţile implicate.  „Pentru a evita orice traumă în plus pe care o regăsesc în sălile de judecată şi pentru a da la o parte din emoţiile care îi frământă întotdeauna într-un conflict şi care de cele mai multe ori ne dăunează sănătăţii” a precizat Daniela Stamatidis, mediator.

Comentarii

Ultimă oră