Sari la conținut

Meditaţii gratuite pentru bacalaureat cu profesori universitari

meditatii-gratuite-pentru-bacalaureat-cu-profesori-universitari

Dacă eşti licean în ultimii doi ani de studiu şi vrei să te pregăteşti foarte serios pentru examenul de bacalaureat, Universitatea Transilvania organizează consultaţii.
Meditaţiile sunt gratuite, iar orele de pregătire pentru bacalaureat vor fi susţinute de profesorii universitari de la Facultăţile de Litere şi Matematică şi Informatică. Meditaţiile pentru matematică vor începe în luna noiembrie, iar pentru limba şi literatură română orele de pregătire au fost stabilite pentru semestrul doi al acestui an şcolar.
Cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt organizate la disciplinele Limba şi literatura română (în corpul T al universităţii, b-dul Eroilor nr. 25) şi Matematică (în corpul P al universităţii, str. Iuliu Maniu nr. 50).
Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, ce vor fi susţinute de profesori renumiţi din universitate, începând din semestrul I la Matematică şi din semestrul al II-lea şi la Limba şi ­literatura română. La matematică se vor desfăşura cursuri de algebră, de analiză matematică, trigonometrie sau geometrie, pe cele două tipuri de subiecte M1 şi M2, iar la română se va pune accent pe formarea şi antrenarea capacităţii de argumentare pe texte, pe retorică şi comunicare, încercându-se astfel să se răspundă tuturor nelămuririlor elevilor participanţi.
Participarea este gratuită şi sunt aşteptaţi elevi din Braşov, dar şi din zonele învecinatecare pot să îşi aleagă modulul la care participă, în funcţie de propria opţiune.
Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire care este afişat pe site-ul universităţii, la adresa: www.unitbv.ro/InfoPub/PregatireBacalaureat.aspx.

Cursurile vor dura 90 de minute şi vor începe după-amiaza, la ora 17. 00.
„Demarat în urmă cu doi ani, programul de pregătire pentru absolvenţii de liceu se înscrie în cadrul activităţilor pe care universitatea doreşte să le realizeze în vederea ­îmbunătăţirii rezultatelor ­obţinute la examenul de bacalaureat.” a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră