Sari la conținut
memorialul-dpcolibasi-luat-de-val

Timp de două zile, vineri şi sâmbătă, Braşovul a găzduit o nouă ediție e Memorialului Dumitru Popescu Colibaşi, competiție care este organizată în fiecare an sub Tâmpa în cinstea mentorului handbalului braşovean, cunoscut de toată lumea şi ca „tata Pic”.  Trofeul a fost adjudecat de Dunărea Brăila, care în finală a dispus de Corona Braşov, la un punct diferență: 27-26! La competiție au mai participat formațiile Universitatea Jolidon Cluj şi CSM Ploieşti (echipă antrenată de fosta internațională Simona Gogârlă).  
Turneu util, dar…pierdut. Braşovencele şi-au dorit foarte mult ca trofeul să rămână acasă, dar evoluția modestă din prima repriză  a finalei cu Dunărea Brăila le-a costat! „Am făcut o repriză modestă, am încercat să revenim în partea a doua, dar  am plătit tribut ratărilor din situații clare de unu contra unu! Chiar şi în aceste condiții, pot spune că aceste jocuri ne-au prins foarte bine şi ne arată cam unde suntem la această oră” ne-a declarat la finalul competiției principalul Coronei, Aurelian Roşca.
MVP-urile turneului. Ediția din acest an a memorialului a debutat vineri în sala sporturilor Dumitru Popescu şi s-a încheiat în sala de sport a şcolii generale nr. 11. Tehnicianul Coronei, Aurelian Roşca, le-a avut la dispoziție şi pe cele trei jucătoare care au făcut parte din lotul național de tineret, la Campionatul European din Danemarca: Dedu, Pricopi şi Stoica. Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată jucătoarea Coronei Braşov, Camelia Hotea. Dunărea Brăila a dat cel mai cel mai bun portar, Gabriela Dobre, dar şi golgeterul turneului, Ramona Maier.
Se apropie startul. La începutul  lunii septembrie se va da startul unei noi ediții de campionat. După retragerea Oltchimului, titlul este râvnit de foarte multe formații: HC Baia Mare, Universitatea Jolidon Cluj sau… Corona Braşov. „Va fi o ediție foarte interesantă. Baia Mare are o echipă bună, Braşovul la fel. Clujul nu ştiu dacă are forță să se bată la titlu, dar atenție la Roman, care arată foarte bine după ce a făcut în această vară 2-3 transferuri interesante!” ne-a declarat antrenoarea Ploieştiului, Simona Gogârlă.
Încă un turneu. La finalul acestei săptămîni, handbalistele de la Corona vor participa la un alt turneu de verificare, la Zalău. La competiția organizată de echipa selecționerului Gheorghe Tadici, vor participa  pe lângă formația gazdă, Corona Braşov, HCM Roman şi Dunaferr din Ungaria. „Sunt meciuri care ne vor prinde foarte bine. Campionatul bate la uşă şi avem nevoie de aceste teste, să vedem ce mai este de pus la punct pe ultima linie!” a spus antrenorul Coronei, Aurelian Roşca.

Comentarii

Ultimă oră