Poliţiştii braşoveni au informat cetăţenii de nenumărate ori asupra riscurilor la care se supun dacă dau crezare anumitor persoane care, prin diferite metode, încearcă să obţină de la ei diverse sume de bani.
Metoda accidentul a făcut în ultimul timp mai multe victime, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la o sumă considerabilă, de peste 400.000 lei.
  Capcana întinsă de escroci îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav prin prezentarea unei false stări de urgenţă. Aceştia apelează telefonic  victima, se recomandă drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi anunţă persoana care răspunde la telefon că o rudă a sa (fiul sau fiica) este implicată într-un  accident rutier şi că are nevoie urgentă de o sumă de bani, fie pentru o „înţelegere” cu procurorul sau cu persoana vătămată, fie pentru spitalizare.
  De cele mai multe ori, persoanei apelate i se cere să depună suma de bani într-un cont, care îi este comunicat. În ultimele cazuri înregistrate în evidenţa poliţiei, banii sunt ridicaţi de o persoană, care se prezintă la domiciliul victimei. Această persoană, complice cu cel de la telefon, care prezintă încredere, atât prin felul cum este îmbrăcată, dar şi printr-un vocabular decent, ia banii şi se face repede nevăzută. În momentul în care victima realizează că a fost înşelată, este prea târziu pentru a mai recupera banii şi se adresează poliţiei.

Ce trebuie să ştii pentru a nu cădea în plasa unor astfel de infractori versaţi:
  1. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
  2. Verifică dacă situaţia de urgenţă este reală, sunându-ţi ruda până răspunde. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol.
  3. Nu efectua niciun transfer bancar.
  4. Nu înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la uşa ta
  5. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.