Sari la conținut

Executivul Consiliului Judeţean va propune azi aleşilor judeţeni braşoveni însuşirea rapoartelor de evaluare a acţiunilor pe care le deţine la cele două parcuri industriale din municipiul Braşov - Carfil Industrial Park şi Metrom Industrial Park.
Potrivit rapoartelor de evaluare, valoarea de piaţă a acestora este de aproximativ 10 milioane de euro.
Cât costă fiecare. Evaluatorii au decis că valoarea de piaţă a Metrom Industrial Park este de 25,511 milioane de lei, adică 6,187 milioane de lei (în acest caz doar terenul de 63.702 metri pătraţi fiind evaluat la 11,136 milioane de lei), în timp ce Parcul Industrial Carfil are o valoare de piaţă de 16,038 milioane de lei (3,773 milioane de euro), valoarea terenului de 18.699 de metri pătraţi fiind de 2,884 milioane de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi-a anunţat intenţia privatizării celor două parcuri industriale încă de acum patru ani, dar vânzarea acestora a fost amânată an de an.
Investiţii de 25 de miliarde.  „Între 2002 şi 2006 am investit circa 25 de miliarde de lei vechi. Interesul nostru este să recuperăm aceşti bani la bugetul judeţean. Am înfiinţat aceste parcuri, am susţinut dezvoltarea a diferite activităţi şi am creat noi locuri de muncă. O privatizare va însemna stimularea dezvoltării activităţilor care se desfăşoară acum acolo", a declarat preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu. În 2007, cele două parcuri erau evaluate la 6,5 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră