Sari la conținut

Mii de brașoveni prezenți la aprinderea luminițelor de sărbătoare

mii-de-brasoveni-prezenti-la-aprinderea-luminitelor-de-sarbatoare

 Mii de brașoveni au participat la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun din Piața Sfatului

Câteva mii de brașoveni și turiști au înfruntat frigul și au participat duminică seara la aprinderea iluminatului de sărbătoare din Brașov.

Luminițele de sărbătoare au fost aprinse de primarul Brașovului, George Scripcaru, de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, iar invitat special a fost Charlie Ottley realizatorul unui celebru documentar despre România.


    Înainte de a se aprinde iluminatul de sărbătoare, Primarul Brașovului, George Scripcaru a ținut să le mulțumească oamenilor că au venit în număr mare la eveniment. „Este Ziua Națională a României. Mă bucur foarte mult să ne revedem aici, în Piața Sfatului. Gândul nostru este și la cei care astăzi sunt în alte locuri din lume și pe această cale, ținem să le transmitem că îi apreciem. Este o zi importantă pentru noi toți. Trebuie să fim uniți, indiferent ce cred unii sau alții. Astăzi este ziua noastră, a românilor”, a declarat primarul. Acesta a mai spus că bradul de Crăciun din acest an conține și luminițe verzi, pentru că, a argumentat el, «Brașovul este un oraș verde» ”.


    La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că „de aici, din Piața Sfatului, se dă startul sărbătorilor de iarnă. Să dea Dumnezeu să avem o iarnă pe măsură. Îmi doresc ca anul viitor să ducem mai departe idealurile noastre, ale brașovenilor”.


    După aprinderea luminițelor de Crăciun, pe scena din Piața Sfatului au urcat artiștii Operei și Filarmonicii Brașov, Corul Unison și trupa Dacika.


    Seara de 1 Decembrie 2019 a prilejuit și o retragere cu torțe a vânătorilor de munte și un impresionant foc de artificii.


    Pe lângă bradul de Crăciun și iluminatul din Piața Sfatului, ornamente luminoase au mai fost aprinse pe străzile din Centrul Istoric. De asemenea, de duminică seara și Primăria Brașov este iluminată de sărbătoare.

Comentarii

Ultimă oră