Sari la conținut

Ministrul Educaţiei susţine că examenul de Bacalaureat trebuie diversificat

ministrul-educatiei-sustine-ca-examenul-de-bacalaureat-trebuie-diversificat

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a afirmat într-un interviu pentru News.ro, că bacalaureatul teoretic nu poate fi o soluţie pentru toate tipurile de învăţământ şi susţine pentru viitor introducerea unor forme diferenţiate de certificare a finalului studiilor care, împreună cu învăţământul profesional, să fie soluţii de rezolvare a problemei numărului tot mai mare al elevilor care nu promovează examenul de Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei spune că examenul de Bacalaureat trebuie diversificat, pentru a răspunde mai mult profilului şcolii absolvite.

Pe lângă mai multe tipuri de bacalaureat, chiar şi în interiorul bacalaureatului teoretic ar trebui să fie o flexibilitate mai mare, să corespundă mai mult profilului şcolii absolvite de elevul sau eleva respectivă, a precizat Ministrul.

Ministrul Educaţiei susţine că examenul de bacalaureat general, unic pentru toate categoriile de elevi, nu poate fi o soluţie pentru absolut toate tipurile de formare, de aceea ar trebui să existe forme diferenţiate de certificare a finalizării studiilor liceale.

Comentarii

Ultimă oră