Sari la conținut

Misiune dificilă a pompierilor din cauza inundațiilor

misiune-dificila-a-pompierilor-din-cauza-inundatiilor

Intervenție contracronometru pentru salvarea a 7 adulți și a unui copil, surprinși de ape pe o insulă formată între localitățile Șercaia și Mândra.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Luiza Dănilă, persoanele au rămas izolate în timp ce se aflau cu cele aproximativ 1.000 de oi în zona respectivă.

La misiunea de salvare au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Brașov, trimiși acolo cu 4 bărci de la Brașov și alte două aduse de la Sibiu.

Potrivit Bună Ziua Făgăraș, aceștia acționează de peste 8 ore pentru salvarea celor 1000 de oi, de pe o insulă formată din cauza apelor.

Operațiunea este îngreunată din cauza nivelului apei care este in crestere. 700 dintre animale au fost deja salvate. Cei 8 oameni, care au rămas blocați după ce au fost surprinși de viitură, au fost salvați noaptea trecută, înainte de a începe evacuarea animalelor.

În altă ordine de idei, efectele codului roșu s-au resimțit și la Făgăraș. Oltul s-a revărsat, iar apa a pătruns în două locuințe din cartierul Galați.

Pompierii, împreună cu echipe din cadrul Primăriei Făgăraș, s-au deplasat la fața locului și au intervenit pentru construirea unui zid din saci cu nisip pentru ca apa să nu ajungă și în alte case. La operațiune au participat și efectivele Poliției Locale.

Câmpul dintre Șona și Făgăraș a fost inundat noaptea trecută, iar apa a ajuns și pe șoseaua dintre cele două localități, drumul fiind închis.

Mai multe detalii aici:

Comentarii

Ultimă oră