Sari la conținut

Doi turişti care au rămas blocaţi sâmbătă seară pe o vale periculoasă din Masivul Bucegi au fost recuperaţi de salvatorii montani după o operaţiune care a durat peste cinci ore.

Turiştii au încercat să urce pe Valea Mălinului, care nu este traseu turistic, dar au rămas blocaţi deasupra unei săritori, solicitând ajutorul salvatorilor montani. Zona pe care au încercat să o parcurgă cei doi este cotată cu un grad de dificultate mare iar înaintarea turiştilor a fost îngreunată şi de faptul că zăpada depăşea, pe alocuri, o jumătate de metru, potrivit lui  Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni.

"Cei doi au încercat să urce pe Valea Mălinului, dar la un moment dat nu au mai putut înainta şi au vrut să se întoarcă. Într-un final, au rămas blocaţi deasupra unei săritori pe care nici nu ştiu cum au urcat-o, pentru că echipamentul lor nu era complet, coarda fiind unul dintre elementele care le lipseau", a explicat Haiduc. Operaţiune de salvare a durat peste cinci ore. Aceasta a fost îngreunată de gradul de dificultate al zonei, de ninsoarea puternică şi de întuneric.(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră