Sari la conținut
mixtv-protest-public

MIXTV protestează public faţă de atacurile lansate de o televiziune centrală la adresa colegei noastre Maria Bâgiu Marino, realizatoarea emisiunii „Oameni şi ­Oameni”. Ea a fost acuzată că fundaţia ortodoxă pe care o patronează a primit fonduri de la Consiliul Judeţean.

Cu aceşti bani, împreună cu alte donaţii de la credincioşi, s-a amenajat un schit la Şinca Veche, într-un loc  încărcat de spiritualitate, unde  vin   anual mii de credincioşi în pelerinaj.
Apropierea oamenilor de adevăratele valori. Maria Bâgiu Marino realizează de câţiva ani emisiuni la MIX TV, în regim de voluntariat.
Ea promovează prin aceste programe apropierea oamenilor de adevăratele valori, precum credinţa şi familia. Înfiinţarea schitului de la Şinca Veche, din zona Bisericilor rupestre, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, a fost aprobată de către Mitropolia Ardealului.
Aşezământul este cunoscut astăzi ca Schitul „Sfântul Nectarie”, pentru că în paraclis se află o părticică din moaştele Sfântului Nectarie.
De asemenea, a fost reabilitat  templul rupestru de la Şinca Veche, aflat într-o avansată stare de degradare.
Fundaţia Ortodox Culturală „Maică Sfântă – Bucuria Neaşteptată”, condusă de Maria Bâgiu Marino, a avut mai multe  campanii de strângere de fonduri pentru a scoate din uitare şi ruină un loc de a cărui sacralitate se vorbeşte de sute de ani.
Şi bugetul judeţean a contribuit la înălţarea schitului de la Şinca  veche. De aceea,  acuzaţiile cum că au fost alocaţi bani publici  pentru acest aşezământ religios, nu au nici  un fundament,  potrivit conducerii Consiliului Judeţean.
„Ştiu ce este în spatele acestui atac, nu răspund la şantaj, nu îmi este frică, sunt foarte mândru de ce s-a făcut, inclusiv la Şinca, acolo s-au dat două miliarde de lei vechi de către Consiliul Judeţean, se pot justifica toţi. Voi reacţiona violent de-acum la toate aceste chestiuni”, a declarat preşedintele Consiului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.
„Oare cei care au scris ce au scris au intrat vreodată în sfânta biserică? În perimetrul judeţului nostru, lăcaşurile de cult sunt ­extraordinar de multe, ca zestre lăsată de înaintaşi, dar multe dintre ele sunt în paragină şi necesită o adevărată intervenţie superioară posibilităţilor locale”, a spus preotul Vasile Oltean.
De Sărbătorile Pascale, la aşezământul de la Şinca ­Veche sute de credincioşi sunt aşteptaţi la celebrarea Învieriii Domnului.

Comentarii

Ultimă oră