Sari la conținut

Modernizarea Maternităţii mai durează... şapte luni

modernizarea-maternitatii-mai-dureaza-sapte-luni

Începute în luna august a anului trecut, lucrările de reabilitare la corpul vechi al Maternităţii Braşov ar trebui să se finalizeze în luna octombrie a acestui an. Numai că din august şi până în prezent, proiectul a fost realizat doar în proporţie de 10%. Valoarea totală a lucrărilor este de 16,8 milioane, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Sănătăţii, printr-un credit cu Banca Mondială.

Procesul de modernizare implică reabilitarea unui număr de 70 de saloane în cele trei corpuri de clădire. După reabilitare, pacientele vor avea saloane cu două şi trei paturi, cu grupuri sanitare proprii şi toate dotările necesare. Directorul Maternităţii, Valeria Badea, susţine că sălile de operaţie vor fi şi ele modernizate şi vor fi utilate cu echipamente moderne. „După modernizare va fi o Maternitate europeană, cu saloane în cu mămici şi bebeluşi. O Maternitate cu 275 de paturi, cu Terapie Intensivă, Neonatologie, un adevărat centru regional. Dar până atunci, o să ne chinuim”, a menţionat Valeria Badea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, dă asigurări că procesul de modernizare se va finaliza în termenul stabilit. „Este o clădire frumoasă, pe care CJ Braşov a făcut eforturi să o achiziţioneze de la vechiul proprietar. Nouă ani vom plăti 380.000 de euro rată în fiecare an. Am plătit doi ani, mai avem şapte ani şi această clădire e proprietatea braşovenilor. Vom sta pe capul constructorului pentru ca lucrările să se termine până în luna octombrie”, a precizat acesta.

Anul acesta, Consiliul Judeţean a alocat Maternităţii 1,6 milioane de lei pentru dotarea cu centrale termice şi aparatură modernă . Anul trecut, unitatea medicală a avut un excedent de 460.000 de lei, bani care vor fi folosiţi tot pentru achiziţionarea de aparatură. În 2015, la Maternitate s-au înregistrat peste 4.000 de naşteri.

Comentarii

Ultimă oră