Sari la conținut

Modernizări pentru o viață mai bună la Feldioara

modernizari-pentru-o-viata-mai-buna-la-feldioara

După înființarea stației SMURD în cadrul dispensarului uman din Feldioara, Primăria va construi un nou obiectiv de mare interes local: Remiza pentru Pompieri.

Comunitatea avea nevoie stringentă de un Dispensar care să asigure şi să le ofere oamenilor serviciile medicale pe care le solicitau şi de care aveau nevoie, astfel încât a fost înfiinţată o asemenea unitate în cartierul Brazilor din comuna Feldioara.

Acolo funcţionează deja de câţiva ani mai multe laboratoare şi cabinete medicale de specialitate, inclusiv cele ale unor medici de familie. Cu toate acestea, pentru o mai mare operativitate şi eficienţă au fost create două puncte medicale şi în satele aparţinătoare Reconstrucţia şi Rotbav, pentru ca locuitorii să nu mai trebuiască să se deplaseze până în comună pentru diferitele consultaţii, tratamente şi eliberarea de reţete.

Mai mult decât atât, de câteva luni, potenţialii beneficiari ai serviciilor medicale au la dispoziţie şi o Staţie SMURD, unitate care preia cazurile mai grave, mai precis urgenţele, pentru a le transporta la Braşov.

Aceasta funcţionează la parterul sediului Dispensarului din Feldioara, spaţiile necesare unei cât mai bune desfăşurări a activităţii fiind alocate de către Primărie, care s-a ocupat şi de asigurarea mobilierului, echipamentelor de intervenţie şi toate celelalte dotări.

În cel mai scurt timp, în imediata vecinătate a imobilului unde îşi desfăşoară activitatea medicii de familie, personalul medical SMURD şi Poliţia Locală (şi regională) Primăria va construi şi un sediu pentru Remiza de Pompieri, care are deja oameni şi două maşini în dotare, astfel încât cele mai importante activităţi în caz de urgenţă vor fi concentrate spre o cât mai bună şi mai eficientă funcţionare.

Comentarii

Ultimă oră