Sari la conținut

Montaj video experimental, in memoriam Charlie Chaplin, la Reduta

montaj-video-in-memoriam-charlie-chaplin-la-reduta

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea celui care a făcut istorie şi carieră în lumea cinematografiei, Charlie Chaplin.

Centrul Cultural „Reduta” organizează, cu această ocazie, un eveniment pentru a comemora „un alt fel de Chaplin”, de data aceasta prin mixaje cu muzică şi prelucrări din filmele în care a jucat actorul.

Proiecția are loc miercuri, 20 decembrie 2017, de la ora 20.00, la Centrul Cultural Reduta.

Irina Botea Bucan va prezenta un material video experimental, proiectul fiind realizat în colaborare cu Jon Dean din Anglia. Artista reușește şi de această dată să se folosească de mai multe medii artistice pentru a explora dinamica socială şi posibilităţile transformării imaginii video.

Irina Botea Bucan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, mai apoi specializându-se în artă şi tehnologie (urmând cursurile masterale din cadrul Institutului de Artă de la Chicago), momentan fiind doctorandă la Goldsmiths College din Anglia.

Printre participările sale expoziţionale se număra: cele din cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia sau de la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Centrul Pompidou-Paris, expunerile muzeale de la New York, Madrid, Praga sau Viena, la care se adaugă proiectele realizate în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră