Sari la conținut

Motorsports Pariuri – Strategii esențiale și fapte interesante

motorsports-pariuri-strategii-esentiale-si-fapte-interesante

Informații interesante și utile despre motorsports și ce pe ce puteți paria de pe platformele de pariuri sportive române.


Dacă vă întrebați ce anume sunt pariurile pe motorsports, atunci vom încerca să vă oferim cea mai detaliată explicație în acest articol și să vă ajutăm să aveți un start zburător pentru Motorsports pariuri. În primul rând, trebuie să știți că în acest tip de sport concurează diferite tipuri de vehicule, inclusiv mașini, SUV-uri, motociclete, camioane și altele.


S-ar putea să vi se pară interesant să știți că prima cursă de mașini datează din 22 iulie 1894 și se desfășoară între orașele Rouen și Paris din Franța. Ulterior, au apărut marile evenimente din Formula 1, Raliul Dakar, Nascar și alții. Competițiile de motociclete, precum Grand Prix, Speedway și multe altele, devin populare.


Aici o să menționăm câteva cuvinte despre diferite curse, pentru care opțiunile de pariere pot fi găsite pe site-urile de pariuri online.


Formula 1


Formula 1 Race Conceptul de Formula 1 a fost stabilit de mult timp este cursa de cea mai înaltă clasă cu mașini cu un singur loc. Și-a început existența în 1950. Competițiile se desfășoară în fiecare an, iar calendarul include 21 de starturi pe piste din întreaga lume.


Sunt 10 echipe în competiții sau așa-numitele constructori, deoarece fiecare echipă are doi concurenți, ceea ce înseamnă că fiecare start în Formula 1 are 20 de participanți. Distanța minimă pe care trebuie să o parcurgă concurenții este de 320 km, iar în acest scop fac câteva zeci de ture pe traseele specifice înainte de a termina. În Formula 1 există reguli stricte pentru puterea mașinilor, precum și dimensiunea și greutatea acestora.


Atracțiile pentru numărul mare de spectatori nu ar trebui lăsate în plan secund. Marile schimbări ale securității au început cu nefericitul incident cu Ayrton Senna din 1 mai 1994. Mașinile de astăzi trebuie să îndeplinească un număr mare de cerințe ridicate de stabilitate și rezistență.


Formula E


Una dintre cele mai moderne curse sunt cele din Formula E. Acest lucru se datorează faptului că sunt ținute cu mașini electrice care funcționează doar cu energie electrică. Mașinile sunt similare cu cele din Formula 1, dar există încă unele diferențe între ele. Primul sezon în care se desfășoară campionatul de Formula E este sezonul 2014/2015. Participă 10 constructori și 25 de piloți. Este de așteptat ca acest sport să se dezvolte foarte mult de-a lungul anilor și tot mai mulți producători de mașini vor dori să se alăture competițiilor.


IndyCar


Seriile IndyCar sunt similare cu cele din Formula 1, dar sunt tipice pentru America de Nord. Au început în 1996, iar anotimpurile includ 12 echipe și un total de 36 de piloți.

Competițiile se desfășoară mai ales în SUA și Canada, dar de-a lungul anilor au avut loc runde în Marea Britanie, Mexic, Brazilia, Germania. Cel mai important eveniment din seria IndyCar, pe care îl puteți căuta la casele de pariuri, este Indianapolis 500.


NasCar


NasCar este un alt tip de curse cu mașini, ale cărui serii se desfășoară în principal în Statele Unite. De fapt, NasCar reprezintă Asociația Națională de Curse Automobile cu așa-numitele mașini stock-car.


Sub egida NasCar, peste 1.500 de curse sunt organizate pe peste 100 de piste în Statele Unite, Canada, Mexic și Europa și se caracterizează pe piste ovale ridicate cu viteze mari.


Dakar Rally


Cursă de mașini off-road Dakar Rally se desfășoară în fiecare an timp de câteva zile. Raliul implică în principal jeepuri, dar există și motociclete, camioane și ATV-uri. Raliul a avut loc pentru prima dată în 1979, iar până în 2008 ruta a fost de la Paris la Dakar (situat în Senegal). Din 2009, însă, Raliul Dakar a avut loc în America de Sud.


În fiecare zi, sportivii, care pot fi atât profesioniști, cât și amatori, parcurg faze de aproximativ 800-900 de kilometri. Traseul este de obicei dificil de traversat și necesită o pregătire foarte bună.


Moto GP


Aceasta este cea mai înaltă clasă din curse de motociclete, deoarece Motor Grand Prix se desfășoară pe trasee care necesită motociclete de pistă. A fost organizat pentru prima dată în 1949, iar competițiile au loc la nivel internațional. Fiecare sezon în Moto GP constă în aproximativ 19 starturi în diferite țări din Europa, Asia, America de Nord și de Sud, Australia și Orientul Mijlociu.


Din 1990, cursele au fost împărțite în clase separate, în funcție de puterea motoarelor - 125 cc (Moto3), 250 cc (Moto2) și 500 cc (Moto GP). Din 2019 se organizează și Moto E, care include competiții între motociclete electrice.


Motocross


Acest tip de cursă implică motociclete off-road sau cross-country. Există diferite tipuri de competiții de acest tip, cum ar fi free style, Super moto, Super cross și altele. Cu toate acestea, nu toate opțiunile de pariere sunt disponibile la casele de pariuri online. Aceste competiții se desfășoară pe terenuri mari, denivelate, iar numărul concurenților poate ajunge uneori la 40.


Opțiuni de pariuri la Motorsports?


Posibilitățile de a paria pe sporturile cu motor nu sunt cele mai diverse. Acestea sunt similare pentru diferite discipline și puteți paria în principal pe câștigătorii competițiilor. Unele site-uri de pariuri nici nu vă vor oferi alte opțiuni, dar există operatori care vă extind ușor orizonturile. Iată cele mai frecvente opțiuni de pariere pentru motorsport: câștigător al cursei, șmpionul sezonului, cel mai bun constructor al sezonului, unul împotriva celuilalt, finalizare în top 3, cea mai rapidă tură, finalizare în top 8, Distanța câștigătoare.


Factorii cheie în acest tip de pariuri


Pariurile pe motorsport pot să nu fie cele mai variate, dar dacă decideți să le încercați, este o idee bună să aveți câteva argumente în spatele predicțiilor. Iată, câteva sfaturi ale experților pe care le puteți urmări atunci când faceți pariuri pe cursele de mașini sau motociclete.


- Puteți paria pe mai mulți concurenți - Nu trebuie să alegeți un singur pilot sau un curse atunci când pariați pe eventualul câștigător;


- Investigați istoria pistei și preferințele piloților - Este o idee bună să vă familiarizați cu pista pe care se va desfășura competiția și, mai presus de toate, să urmăriți performanța actualilor concurenți acolo.


- Țineți cont de vreme - Atunci când alegeți pariuri pe motorsports, țineți cont de condițiile meteorologice în care va avea loc competiția


- Cercetați statisticile - Pentru motorsports de top, cum ar fi Formula 1 și Moto GP, există o mulțime de date cu informații despre diferiții participanți și rezultatele acestora. Urmați-le și analizați-le pentru a ajunge la concluziile corecte cu care predicțiile voastre vor avea succes.


- Urmăriți știrile - Motosports sunt în mare parte individuale, deci starea de spirit și sănătatea piloților este foarte importantă. Este foarte important ca aceștia să fie calmi pentru a performa cât mai bine. Vă sfătuim să urmăriți știrile înainte de competiții pentru a fi conștienți dacă există probleme neașteptate pentru un concurent.

Comentarii

Ultimă oră