Sari la conținut

Încă o umilință pentru „vedetele” lui Răzvan Lucescu: 0-1 cu Macedonia!!!Aere, ifose, vedetisme, vorbe rostite în colțul gurii! Nu, nu stăm de vorbă cu jucătorii campioni ai lumii, nici cu cei câştigători de Campionat European ! Sunt doar tricolorii noştri, care bifează premieră după premieră! După ce am făcut mare Ucraina, am recidivat şi cu Macedonia, care se bucură acum, în premieră, de prima victorie împotriva României ! Sikov este erou în Macedonia, cu golul istoric reuşit în poarta României în minutul 28 .
Impresia, totuşi, contează! 3 din 3 ! Eşecuri! Acesta este bilanțul super-fotbaliştilor lui Răzvan Lucescu pe 2010 ! Mai întâi ne-am făcut de râs la Timişoara: 0-2 cu Israelul ! Doar un meci de pregătire, şi-au zis unii ! Au urmat însă alte „succese” la fel de răsunătoare: 2-3 cu Ucraina, cu goluri luate demne de serialele cu Mr Bean, şi 0-1 aseară cu Macedonia !!!  Mai contează că am avut o posesie mult mai bună sau că ne-am creat cât de cât mai multe ocazii la poarta lor, decât au făcut-o macedonenii? Cu siguranță, nu ! Rezultatul rămâne şi doare cumplit !
Ne supărăm degeaba? Seria parcă nesfârşită de rezultate negative a primei reprezentative ar putea trece nebăgată în seamă, dacă actorii principali, adică jucătorii, nu ar ieşi în față cu declarații gen :”puteți să îmi luați banderola, eu nu mai vorbesc – Cristi Chivu, sau „dacă este nevoie , mă dau la o parte” – Mirel Rădoi !! Trist este că din spate nu prea vine nimic, şi va trebui ca ceva timp de acum încolo să suportăm „megastarurile” actuale, care vin la națională doar de dragul bifării în CV-urile personale a unor prezențe în tricoul naționalei !  
Încă nu suntem în lumea a treia. Suntem aproape! Fostul internațional Gică Popescu a comentat rezultatul partidei amicale România-Macedonia, 0-1, a treia înfrîngere pe 2010 a elevilor lui Răzvan Lucescu. „Nu suntem în lumea a treia a fotbalului, dar să nu cumva să ajungem acolo! Am făcut un meci slab, dar să ţinem cont că suntem la final de sezon, jucătorii sunt cu gândul la vacanţă, adversarul nu i-a mobilizat foarte mult. Dar nu sunt scuze pentru naţională, trebuie să respecte blazonul, să câştige şi să menţină un anumit nivel, pentru că  vorbim de naţionala României. Indiferent de adversar”, a declarat  Gică Popescu
Suntem de râs! A treia înfrângere consecutivă a tricolorilor  dă de gândit oamenilor din fotbal. „Ce pot să înţeleg din meci? Nu pot să înţeleg nimic atâta timp cât ne bate Macedonia fără doi jucători importanţi. Noi chiar am ajuns figuri de stil. Nu a mers nimic. Dacă ne-a dominat Macedonia, este un semn bun? Cred că selecţia nu este bine făcută. Nu mi se pare normal ca un jucător ca Torje să nu fie în lot. Sau Bogdan Stancu. Şi am putea continua cu exemplele. Nu vreau să dau nume pentru că ei nu au nicio vină, dar sunt unii care nu au ce căuta la naţională. Soluţia trebui s-o găsească selecţionerul. De ce nu este Săpunaru în lot? Dacă ne dă şi Honduras două-trei o să se spună că suntem din lumea a opta. Ambiţiile sunt mult mai mari decât interesul echipei naţionale. Răzvan este singurul selecţioner, deci singurul vinovat”, a mai spus Victor Becali
Şi totuşi, mai au căutare! Naţionala nu mai „prinde” în ţară! Cel puţin în rândul oamenilor din fotbal, care au luat la rost echipa lui Lucescu. Şi, totuşi, naţionala e iubită! O mână de suporteri au venit până la terenul din Villach ca să îi încurajeze pe Chivu şi ai lui. Cel mai căutat a fost golgheterul Ligii 1, Andrei Cristea! Unul dintre suporterii tricolorilor a venit special pentru un tricou al dinamovistului.

Comentarii

Ultimă oră