Sari la conținut

Dacă statuia lui Iisus de pe Tâmpa, promisă de europarlamentarul CV Tudor, se lasă aşteptată, nu acelaşi lucru se întamplă şi în judeţul Harghita. Luna aceasta pe vârful muntelui Gordon va fi inaugurată o  statuie a lui Iisus înaltă de 22 de metri. Statuia, numită "Inima lui Iisus", care îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise, va fi ridicată între localităţile harghitene Odorheiu Secuiesc şi Lupeni, pe vârful muntelui Gordon.
În interiorul monumentului va fi amplasată o scară pe care turiştii pot urca pentru a admira priveliştea de la Odorheiu Secuiesc până la Sovata. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc. Preoţii şi credincioşii zonei speră că monumentul va atrage mulţi turişti şi va transforma zona într-un loc vizitat de pelerini, în condiţiile în care s-ar construi aici şi o capelă, iar pe munte s-ar amenaja o Golgotă.
Primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás a mai spus că statuia uriaşă a lui Iisus va fi inaugurată în data de 21 august, iar costurile lucrării se ridică la 200.000 de euro, provenind din donaţii.

Comentarii

Ultimă oră