Sari la conținut
nereguli-gasite-de-inspectori-in-piata-de-miercuri-

Este aproape neschimbată de ani de zile, iar condiţiile ar putea fi cu mult îmbunătăţite. Este vorba de Piaţa de Miercuri din Braşov, care a fost controlată astazi de inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor.
Comercianţii din Piaţa de Miercuri plătesc aproximativ 200 de lei pe lună pentru un spaţiu comercial de câţiva metri.
„Forma de organizare a acestei pieţe nu este corespunzătoare, lipsind elementele necesare de informare a con­sumatorului, orarul de funcţionare şi totodată condiţiile puse la dispoziţia comercianţilor cred că pot fi cu mult îmbunătăţite, atât de la cele igienico-sanitare, de la grupul sanitar, până la o amenajare corectă, nu la improvizaţii care pot duce la accidentări, toate lucrurile fiind făcute de către cei care vând aici” a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov. Comercianţii spun că nu îşi permit să investească mai mult pentru a crea condiţii mai bune şi se tem că dacă administraţia va moderniza piaţa şi taxele se vor mări, ceea ce îi va duce la faliment, pentru că vânzările sunt din ce în ce mai mici, de la an la an. „Suntem mulţumiţi că e aşa cum e. Avem grătare, nu ne plouă, marfa e pusă toată sus, nu o udă, am făcut acoperişuri suficiente peste tot, se văd că sunt suficiente” a spus un comerciant.
Clienţii spun că piaţa are o ofertă bogată de produse, iar preţurile sunt convenabile, dar şi că s-ar putea face mai mult pentru a îmbunătăţi condiţiile, atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători. „Găseşti orice vrei, la preţuri convenabile, asta e mai important, numai să ia cineva măsuri şi să o acopere ca lumea” e de părere un client.
Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au precizat că vor notifica administratorul pieţei pentru a lua măsurile necesare pentru remedierea problemelor depistate. În caz contrar, au mai precizat aceştia, se poate ajunge până la suspendarea activităţii.

Comentarii

Ultimă oră