Sari la conținut

Ni s-au "defectat" vămile. Sute de TIR-uri blocate

ni-sau-defectat-vamile-sute-de-tiruri-blocate

O defectiune survenita la sistemul informatic al vamilor a facut ca activitatea de control a incarcaturilor sa fie oprita incepand cu dimineata zilei de joi. Defectiunea nu a putut fi remediata si transportatorii se tem ca tirurile vor ramane in vami pana luni.

"Am sunat la cateva birouri vamale, mi s-a spus ca situatia dureaza de ieri. Am intrebat daca se va lucra in weekend pentru a recupera intarzierea. Mi s-a spus clar ca nu se va lucra. Sunt sute de tiruri. As vrea sa stiu cine va plati daunele si cine e responsabil pentru aceasta lipsa de informare", a declarat la Realitatea Tv Augustin Hagiu, reprezentant al sindicatelor transportatorilor.

Un patron al unei firme de transport, Laurentiu Axinte, s-a arata indignat de lipsa de flexibilitate a autoritatilor, aratand ca e pentru a doua oara in acest an in care timp de multe zile vama nu lucreaza si provoaca dereglari si tensiuni in activitatea transportatorilor.

"Situatia dureaza de ieri dimineata si e mult mai tragica pentru ca vine weekendul. Au spus ca nu se poate repara, dar oricum vine week-endul si nu se poate face nimic. Pierderile sunt de cel putin 100 de euro pe zi pe tir. Si de 1 mai au fost liberi vamesii patru zile. Cine plateste ca trebuie sa fie liberi vamesii de 1 si 2 mai? Soferii pot ramane inchisi in cabina ca sa doarma un vames in weekend?", s-a intrebat Axinte.

Comentarii

Ultimă oră