Sari la conținut

Niciun arbitru din Braşov nu a promovat în Liga 3

niciun-arbitru-din-brasov-nu-a-promovat-in-liga-3-

Concursul pentru promovarea arbitrilor la Liga a 3-a nu a adus niciun braşovean în prim plan. Din cei şapte cavaleri ai fluierului care au forţat pătrunderea în fotbalul naţional, niciunul nu s-a clasat pe un loc promovabil. Cel mai aproape de această performanţă a fost Robert Dumitru Mormeci, primul sub linie în clasamentul centralilor.

Săptămâna trecută a avut loc concursul pentru promovarea centralilor şi asistenţilor la Liga a 3-a. Judeţul Braşov a fost prezent cu şapte arbitri la proba teoretică, susţinută la Casa Fotbalului, şi proba fizică, desfăşurată pe stadionul „Ştefan cel Mare”.

Din păcate, niciunul dintre cavalerii fluierului nu au reuşit să ocupe un loc promovabil. Cel mai aproape de această performanţă a fost Robert Dumitru Mormeci, care s-a clasat pe locul 6, cu o medie totală de 9,58, fiind primul sub linie. Pentru cele cinci locuri s-au luptat nu mai puţin de 81 de arbitri.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Braşov, Lucian Maiereau, a supervizat examenul.

„În comparaţie cu alţi ani, am avut mari speranţe în promovarea unui arbitru, se numeşte Mormeci, care s-a şi clasat al şaselea, primul sub linie, la o diferenţă de 0,07, deci şapte sutimi. El rămâne împreună cu Ciucanu la un alt program, de Tinere Talente pentru arbitri şi arbitri asistenţi” - Lucian Maiereanu, preşedinte CJA Braşov

La asistenţi, situaţia a fost şi mai rea. Dintr-un total de 140 de candidaţi, au intrat doar 10. Cel mai bine clasat braşovean a fost Claudiu Şchiopeţ, locul 24. Acesta a fost urmat de Claudiu Osmache, Petruţ Damian, Cătălin Cofaru, Sergiu Lucaci şi Marius Popescu, toţi în primii o sută.

După aceste rezultate, Lucian Maiereanu este îngrijorat de viitorul arbitrajului braşovean.

„Situaţia arbitrajului e destul de grea, pentru faptul că nu avem arbitri care să vină din spate, fiind foarte puţini cei care vor să se apuce de arbitraj” - Lucian Maiereanu, preşedinte CJA Braşov

De la 1 noiembrie, Comisia Judeţeană de Arbitri va începe un nou program al Tinerelor Talente.

Comentarii

Ultimă oră