Sari la conținut
niciun-elev-eliminat

Niciun eliminat la prima probă a simulării evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că la Braşov nu au fost incidente. Părerile legate de examenul de simulare la limba şi literatura română au fost împărţite. Unii elevi au spus că a fost foarte greu, iar altora li s-a părut floare la ureche. În judeţul nostru, din 4.155 de elevi  înscrişi la simulare, la prima probă au participat un număr de 3.943. Elevii de clasa a VIII-a au avut emoţii ieri dimineaţă.
„Cam dificil examenul, dar a mers cât de cât, sper să iau un şase, şapte” a spus un elev. „A fost destul de greu şi mai greu a fost la supravegehere, pentru ca era destul de strict. Subiectele au fost ok, dacă ai învăţat ai ştiut să faci. Sper să iau un şapte” a spus o colegă.
„Mi s-a părut foarte uşor, faţă de ceilalţi ani, că mi-au povestit         prietenii mei chiar a fost uşor acum. Am terminat primul” a spus un alt elev.
Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare. În judeţul nostru există 13 astfel de centre. Modele de subiecte au fost postate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, dar şi pe cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Toate unităţile de învăţământ din Braşov au camere de supraveghere, în timpul testării. Miercuri, 19 februarie, elevii de clasa  8-a vor susţine simularea la matematică, proba scrisă, iar în 20 februarie va avea loc simularea la limba şi literatura maternă, proba scrisă. Rezultatele se afişează în 7 martie.

Comentarii

Ultimă oră