Sari la conținut
noaptea-cercetatorilor

În 28 şi 29 septembrie va avea loc, la Braşov,  "Noaptea Cercetătorilor", un eveniment european care oferă publicului ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acţiuni ştiinţifice, desfăşurate într-o atmosferă neconvenţională.

Braşovenii de toate vârstele sunt aşteptaţi să participe la expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, să viziteze laboratoare și să ia parte la diverse alte activități, cu care, probabil, nu sunt familiarizaţi.

La Braşov, Colegiul National "Andrei Saguna" va fi gazda unor experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii si alte activități care vor îmbina știința cu învățarea și promovarea științelor ca o direcție de urmat pentru noile generații.

Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori.

Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar vizitatorilor oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale, care se vor desfasura pe parcursul a doua zile.

Evenimentul are intarea gratuita si este destinat simultan copiilor și adulților pasionați de știință, care nu vor să rateze cele mai noi descoperiri din laboratoare, invenții și proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie.

Programul detaliat pentru fiecare oraș în parte va fi publicat pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Comentarii

Ultimă oră