Sari la conținut
noaptea-muzeelor-la-brasov-programul-complet

La Braşov, Muzeul Casa Mureşenilor, Muzeul de Artă,  Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Istorie aşteaptă vizitatori chiar şi în toiul nopţii. Cei interesaţi vor putea admira sâmbătă noapte  expoziţiile permanente ale instituţiilor de cultură, dar şi expoziţii temporare. Ca şi în alţi ani, va exista şi un program cultural, în care braşovenii sunt invitaţi la recitaluri de muzică, demonstraţii de desen sau actorie.  Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie.

La Muzeul 'Casa Mureşenilor'  se pot vizita expoziţiile permanente  'Istoria Familiei Mureşenilor' şi 'Casa Muzicii', precum şi expoziţia temporară 'Publicitatea acum 100 de ani'. De asemenea va avea loc un program muzical cu titlul „De la clasic la jazz” de la ora 20.00 începe recitalul vocal susţinut de SONIA HAZARIAN - mezzosoprană şi IZABELA CANTOREANU - pian.

La ora 21.00 are loc recitalul vocal-instrumental de jazz susţinut de ALEXANDRA FITZ - voce, pian.

La ora 22.00 va fi un concert de jazz susţinut de GIGI DRAGA - saxofon.

În plus, vizitatorii muzeului pot participa la crearea celei mai mari lucrări de artă plastică colectivă din Brașov cu dimensiunea de 25 mp coordonată de artistul plastic Daniel Roșca. Intrarea în muzeu va fi de 2 lei, programul fiind între orele 18,00-24,00.

La Muzeul de Artă se va putea vizita expoziţia permanentă 'Theodor Pallady', iar elevi de la Şcoala populară de artă vor face demonstraţii de desen şi vor lucra obiecte de artă. Preţul de intrare în muzeu este de un leu, programul de vizitare fiind între orele 18,00-24,00.

În Noaptea Muzeelor, va fi deschis şi Muzeul de Etnografie aflat lângă Muzeul de Artă între orele 18,00-22,00 pentru vizitarea expoziţiei permanente din muzeu. Preţul de intrare este de 1,5 lei.

Muzeul Judeţean de Istorie aflat în Piaţa Sfatului se va putea vizita între orele 18,00-24,00. Vizitatorii vor vedea expoziţia de bază a muzeului 'Istorie, Cultură, Civilizaţie', toate perioadele istorice. De asemenea va fi prezentat un film despre colecţiile a şase muzee rurale din judeţul Braşov.

Comentarii

Ultimă oră