Sari la conținut

Noi reguli de circulaţie în Braşov. Vezi ce străzi sunt afectate

noi-reguli-de-circulatie-in-brasov-vezi-ce-strazi-sunt-afectate

Primarul George Scripcaru a comunicat  marţi deciziile luate de Comisia de circulație privind amenajările rutiere ce vor fi efectuate în diferite zone ale orașului.  Primarul a anunţat că se vor introduce sensuri unice noi de exemplu pe strada Carpaţilor şi strada Şcolii, şi se vor amenaja noi locuri de parcare, cum ar fi  pe strada Toamnei şi strada Carpaţilor.  De asemenea pentru  trecerile de pietoni care traversează străzi cu mai mult de două benzi de circulaţie pe sens, vor fi înfiinţate, în zona mediană a străzii (între cele două sensuri), scuaruri de aşteptare pentru pietoni.


Modificări vor fi pe Strada Castelului unde se introduce un sens unic, de la intersecţia cu Str. Apolonia Hirscher şi până la intersecţia cu Aleea Tiberiu Brediceanu; parcarea de pe acest tronson de stradă va fi reamenajată în formă de spic.

Pe Str. Toamnei vor fi amenajate parcări longitudinale în dreptul scuarurilor, pe benzile 1 şi 6, cu excepţia zonei staţiei de autobuz RAT

Pe B-dul 15 Noiembrie, de la intersecţia cu Str. Vlad Ţepeş şi până la intersecţia cu Str. Agrişelor, parcarea aflată pe partea stângă a drumului se va desfiinţa pentru realizarea benzii nr. 4 de circulaţie, întrucât pe acest sector de drum, la momentul actual, are loc o îngustare a traficului cu preluarea foarte greoaie a fluxurilor rutiere de pe străzile Bd Eroilor, Nicolae Bălcescu, Vlad Ţepeş (propunere Poliţia Municipiului Braşov)


În cartierul Avantgarden se propune sistematizarea străzilor prin:
• Introducerea unui sens unic pe inelul format de Strada Lebedei, după intersecţia cu strada Egretei şi reamenajarea intersecţiei celor două străzi prin desfiinţarea unei porţiuni de aproximativ zece (10) metri din scuarul median al străzii Lebedei, precum şi realizarea a două sensuri de circulaţie cu două benzi pe sens pe această stradă, având în vedere existenţa scuarului median;
• Pe Strada Pelicanului, în porţiunea cuprinsă între strada Lebedei şi strada Spicului, pe partea dreaptă a drumului, se vor monta indicatoare „Oprirea interzisă”, întrucât autovehiculele parcate pe această porţiune de drum împiedică circulaţia autobuzelor RAT Braşov, iar locatarii beneficiază de parcări amenajate atât pe această stradă, cât şi în spatele blocurilor;

• Amplasarea de indicatoare „Oprirea interzisă” pe strada Spicului, partea dreaptă a drumului, în porţiunea cuprinsă între străzile Lanurilor şi Pelicanului, întrucât locatarii beneficiază de parcări amenajate în spatele blocurilor.

La propunerea Poliţiei Municipiului Braşov şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, analizarea fluxurilor de circulaţie în vederea schimbării sensurilor unice pe străzile care se intersectează cu Strada Lungă, după cum urmează:
Str. Câmpului va fi cu sens unic, dinspre Str. Lungă spre Str. De Mijloc;
• Str. Şcolii va fi cu sens unic, dinspre Str. Lungă spre Str. De Mijloc;
• Str. Nicopole va fi cu sens unic, dinspre Str. De Mijloc spre Str. Lungă.

Pe Str. Carpaţilor, realizarea de parcări în spic în zona târgului de vechituri, pe următoarele sectoare de drum:
• În dreptul Stadionului Metrom, pe terenul viran cuprins între trotuar şi gardul stadionului;
• După intrarea de la Club FC Braşov şi până la intrarea la capăt de linie a autobuzelor RAT Braşov (capăt Poienelor), pe trotuar;
• Pe trotuarul aflat pe partea stângă a sensului de mers Răcădău – Calea Vucureşti, pe porţiunile cuprinse între staţia de carburant RAFO şi intrarea în târg, precum şi de după trecerea de pietoni şi până la intrarea în curtea Novapan.

sursa text: www.facebook.com/primariabrasov

Comentarii

Ultimă oră