Sari la conținut

Noi săli de clasă, o creşă şi o grădiniţă lângă Școala nr. 14 din Bartolomeu

noi-sali-de-clasa-o-cresa-si-o-gradinita-langa-scoala-de-pe-strada-agricultorilor-din-bartolomeu

Noi săli de clasă, o creşă şi o grădiniţă lângă şcoala de pe strada Agricultorilor din Bartolomeu. Acestea ar urma să se construiască pe terenul unei fabrici care nu mai funcţionează de mulţi ani!

Luată în calcul de mai mulţi ani, extinderea şcolii din Bartlomeu (corpul B al Şcolii Gimnaziale nr. 14, de pe strada Agricultorilor) nu a putut fi realizată, pentru că municipalitatea braşoveană nu dispunea de terenul necesar.


   Recent primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că au început discuţiile cu proprietarul unui teren de lângă şcoală, o fostă fabrică de stat care şi-a încetat de mult activitatea. „Am început demersurile la nivelul conducerii acestei societăţi, pentru a găsi o soluţie astfel încât terenul să fie folosit de către municipalitate pentru extinderea Şcolii Gimnaziale nr. 14, pentru construirea unei săli de sport mari pentru elevii de aici, şi pentru o grădiniţă sau o creşă necesară cartierului Bartolomeu - Avantgarden”, a declarat primarul.


   Edilul a mai spus că în următoarea şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov va prezenta spre aprobare Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru reglementarea situaţiei juridice a suprafeţei de teren necesare construirii celor trei obiective.


    În corpul B al Şcolii Gimnaziale nr. 14 de pe strada Agricultorilor sunt amenajate 20 de săli de clasă, în care învaţă 650 de elevi.

Comentarii

Ultimă oră