Sari la conținut
noii-antrenori-de-la-corona-brasov

Noul staff tehnic de la echipa de handbal feminin, Corona Brașov, a fost prezentat oficial.

Antrenorii Aurelian Roşca şi Vasile Curiţeanu au fost prezentaţi oficial la Corona. Cei doi au ca obiectiv să ducă echipa la finalul sezonului pe unul din primele trei locuri ale clasamentului, iar în Cupa Cupelor se doreşte un parcurs cât mai lung. Noul director sportiv al echipei, Bogdan Munteanu a declarat că şi-ar dori ca echipa Corona să câştige campionatul, dar conştientizează că nu va fi deloc uşor. „În această vară echipele s-au întărit şi va fi greu. Clar, obiectivul nostru va fi locurile 1-3, însă personal îmi doresc mai mult. Vreau cu orice preţ să facem performanţă la Braşov. Nu va fi însă uşor, suntem conştienţi de acest lucru. Va fi o luptă strânsă, dar ne vom bate meci de meci şi am încredere că vom reuşi. Am încheiat şi transferurile din această vară. Au venit la echipă Brădeanu şi Manda, două jucătoare cu foarte multă experienţă, dar şi Brişcan un inter de mână stângă foarte interesant şi extrema dreaptă Stoica, ea fiind componentă a lotului naţional de tineret. Putem spune că suntem mulţumiţi. Zilele următoatre va semna şi Camelia Balint-Hotea prelungirea contractului, iar al treilea portar va fi mai mult ca sigur Cristina Sîntămărean. Cu siguranţă ne vom despărţi de Alina Şorodoca, dar şi de alte câteva jucătoare care au fost împrumutate la Braşov, dar oricum nu au prea jucat. Echipa a crescut în valoare şi trebuie să vină acum şi rezultatele. Ne-am fixat un obiectiv pentru campionat, dar nu ne-am făcut unul şi din cupele europene. Normal, vom încerca să ajungem cât mai sus, dar pentru acest an nu avem ca şi obiectiv câştigarea Cupei Cupelor. Dacă însă va fi să ajungem acolo, normal, că ne vom bate să o câştigăm”, a spus Munteanu.
Roşca vrea performanţă. Antrenorul echipei de handbal feminin Corona Braşov, Aurelian Roşca, a declarat că a venit la Braşov pentru a face performanţă şi că are încredere că îşi poate îndeplini obiectivul propus, şi anume clasarea pe locurile 1-3. „Revin cu plăcere la Braşov, mă leagă amintiri frumoase de acest oraş. Este clar că nu ne-a chemat nimeni aici pentru ceva uşor, ci pentru a face performanţă. Am mare încredere în această echipă şi cred că ne putem îndeplini obiectivele propuse, o clasare pe unul din locurile 1-3, şi un parcurs cât mai lung în cupele europene. Cred că în Cupa Cupelor putem merge fără probleme până în faza în care în competiţie vor intra echipele care termină grupele principale ale Champions League pe locul trei. Trebuie să determinăm oamenii să vină la sală şi acest lucru îl putem face numai prin performanţă. Eu sunt foarte optimist că vom reuşi. Cunosc echipa, cu o parte dintre fete am mai lucrat şi le cunosc foarte bine, dar am încredere că şi cu celelalte voi colabora foarte bine la Braşov. Aici sunt câteva jucătoare de perspectivă, cum ar fi Dedu, care cu siguranţă va fi portarul echipei naţionale, Pricopi, care la fel, va fi peste câţiva ani, centrul echipei României, dar şi cele care au fost aduse acum, interul Mihaela Brişcan şi Anca Stoica, jucătoare tinere care ne vor ajuta. Am vrut fete cu care am lucrat şi mi-am dorit să avem şi jucătoare cu experienţă cum sunt Mica Brădeanu sau Manu Manda. Contează enorm pentru noi că o vom avea în echipă”, a spus Roşca.
Curiţeanu crede în proiectul de la Corona. Aurelian Roşca va lucra la Braşov cu Vasile Curiţeanu, care va fi antrenor secund. "Pentru mine este o onoare şi o responsabilitate foarte mare, dar sunt sigur că împreună putem să reuşim ceea ce ne propunem. Va fi un campionat echilibrat, dar trebuie să facem în aşa fel încât să avem un joc de calitate", a spus Curiţeanu. Reunirea echipei va fi la data de 8 iulie, după care fetele vor avea parte de un cantonament la mare. Apoi se vor pregăti la Braşov şi vor avea de disputat şi 12 jocuri de verificare.

Comentarii

Ultimă oră