Sari la conținut

Noile pachete medicale, valabile din 1 aprilie: mai multe consultaţii la domiciliu, servicii noi

noile-pachete-medicale-valabile-din-1-aprilie-mai-multe-consultatii-la-domiciliu-servicii-noi

Noi servicii pentru pacienti vor fi adaugate in pachetul medical minimal si in cel de baza incepand cu 1 aprilie. Top of Form

Atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati vor beneficia de mai multe servicii medicale, se mentioneaza intr-un act normativ care va modifica de maine pachetele medicale.

Astfel, numarul consultatiilor efectuate de medicul de familie la domiciliul pacientilor se va dubla, scrie AvocatNet.ro. De asemenea, gravidele vor avea dreptul la o consultatie pentru fiecare trimestru de sarcina si la o consultatie in primul trimestru de dupa nastere.

Modificarile la pachetul minimal de servicii si la pachetul de servicii de baza sunt incluse in Hotararea Guvernului nr. 205/2015, care a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208 din 30 martie si care intra in vigoare de la 1 aprilie.

In esenta, in baza propunerilor Ministerului Sanatatii, Executivul creste numarul de consultatii la care au dreptul pacientii, indiferent ca sunt asigurati sau nu, si introduce in pachete anumite servicii noi.

Pachetul minimal de servicii este destinat persoanelor neasigurate in sistemul de sanatate, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 400/2014 -- actul normativ ce va fi modificat de maine. Acesta include "servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente si materiale sanitare numai in cazul urgentelor medico-chirurgicale si al bolilor cu potential endemoepidemic (adica infectioase - n.r.), monitorizarea evolutiei sarcinii si a lauzei, servicii de planificare familiala, servicii de preventie".

Pachetul de servicii de baza este destinat persoanelor asigurate si "cuprinde serviciile medicale, serviciile de ingrijire a sanatatii, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale si alte servicii la care au dreptul asiguratii", asa cum scrie in documentul mentionat.

Pentru fiecare situatie de urgenta pentru care se da primul ajutor sau care este rezolvata la cabinetul medical, se va acorda o consultatie pe persoana, indiferent daca aceasta este sau nu inscrisa pe lista unui medic de familie. Totodata, medicii de familie vor putea acorda o consultatie preventiva.

Mai multe pe avocatnet.ro

Comentarii

Ultimă oră