Sari la conținut
nori-negrii-sub-tampa

FC Braşov a pierdut meciul cu Astra Giurgiu, iar situaţia antrenorului Ionuţ Badea este incertă.

Formaţia FC Braşov a pierdut pe teren propriu, partida disputată în etapa a V-a din Liga I, în compania formaţiei Astra Giurgiu, scor 1-2 (1-2). Pentru FC Braşov a marcat Cristi Munteanu în minutul trei din penalti, iar pentru Astra au înscris Găman în minutul 26 din lovitură de la 11 metri şi Fatai în minutul 37. Astfel după cinci etape, FC Braşov are doar cinci puncte în clasament şi ocupă locul 12. Pentru trupa de sub Tâmpa se anunţă vremuri grele, iar zilele antrenorului Ionuţ Badea la conducerea stegarilor, par a fi numărate, susţin surse din interiorul clubului.

Început bun şi atât. Stegarii au început din nou foarte bine partida şi la fel ca în aproape fiecare etapă din acest campionat, au reuşit să marcheze foarte repede. În minutul trei, Paul Batin i-a furat o minge lui Bărboianu, iar fundaşul Astrei l-a faultat în careu pe atacantul stegar. Căpitanul galben-negrilor, Cristi Munteanu a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri acordată de centralul Istvan Kovacs şi practice meciul a început de la 1-0 pentru FC Braşov. În minutul 13, tehnicianul braşovenilor, Ionuţ Badea a fost nevoit să facă prima înlocuire. Iulian Tameş a acuzat probleme medicale şi a fost schimbat cu Vasile Olariu. Stegarii au cedat iniţiativa iar Astra şi-a arătat colţii în minutul 20, atunci când Distefano a tras de la 25 de metri peste poarta lui Taborda. Cinci minute mai târziu Ivanovski a scăpat singur pe partea stângă, a trimis balonul în faţa porţii, iar Olariu l-a faultat în postură de ultim apărător pe Takayuki. Istvan Kovacs a arătat punctual cu var şi l-a eliminate pe mijlocaşul braşovean. Găman a transformat penaltiul şi astfel tabela de pe Tineretului arăta egalitate la unu. Dezastrul s-a produs în minutul 37, când Florin Lazăr a fost depăşit foarte uşor de Fatai, care a înscris cu un şut la colţul scurt, dintr-un unghi imposibil, cu largul concurs a lui Taborda. Până la pauză, stegarii au reuşit să echilibreze disputa dar nu au mai avut oportunităţi de a marca.

Au vrut dar nu au putut. Braşovenii au ieşit montaţi de la cabine şi în minutul 48, Velayos, Nuno Viveiros şi mateiu au lucrat o fază în trei care a făcut şah mat apărarea Astrei.  Din păcate, şutul lui Mateiu, cel mai bun stegar în partida cu Astra, a lovit bara porţii apărate de Silviu Lung jr. La faza imediat următoare, Cristi Ionescu a trimis o torpilă de la 25 de metri, dar portarul oaspeţilor a scos de la vinclu. Stegarii au continuat să atace şi au neglijat defensiva, iar Distefano şi Fatai puteau înscrie pe contraatac. Din fericire Taborda a fost de fiecare dată la post şi a reuşit să limiteze proporţiile scorului. Cu 15 minute înainte de finalul jocului, atacantul Paul Batin a fost agăţat în careu, dar Isvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Stegarii au încheiat jocul cu doi oameni mai puţin pe teren, după ce centralul întâlnirii l-a eliminat pe Bruno Madeira în minutele de prelungire ale partidei, pentru cumul de cartonaşe galbene. Astfel FC Braşov a pierdut jocul cu Astra şi viitorul nu sună deloc bine.

Dezamăgit de arbitraj. Antrenorul formaţiei FC Braşov, Ionuţ Badea, a declarat că este dezamăgit de erorile făcute de arbitrul Istvan Kovacs. „Din păcate nu am reuşit să ne bucurăm suporterii. A fost o partidă complexă, am înscris repede după care nu am reuşit să păstrăm rezultatul, influenţat şi de ieşirea lui Tameş, un om foarte important la construcţie. A apărut apoi o situaţie decisă de arbitru în favoarea adversarului, cu acel penalti, destul de uşor acordat şi în care am pierdut şi un jucător. În partea a doua, jucătorii s-au dăruit mai mult, şi pot spune că am avut un penalti mai clar decât cel acordat Astrei. Dacă ni se acorda penaltiul la Batin lucrurile se puteau termina altfel. Sunt erori care ne costă, trebuie să spun asta chiar dacă nu îmi place să comentez arbitrajul. Muncim mult pentru a ne atinge obiectivele dar se întâmplă astfel de faze care fac să nu ne apropiem victoria", a declarat Badea.

FC Braşov – Astra Giurgiu 1-2 (1-2)

Au marcat: Cr. Munteanu (3’ penalti) / Găman (26’ penalti), Fatai (37’)

FC Braşov: Taborda - Velayos, Lazăr, Cr.Munteanu (cpt.), Cr.Ionescu - Mateiu, Tameş (Olariu 13’), Madeira - I. Popa (Brata 72’) - Hadnagy (Viveiros 29’), Batin

Antrenor: Ionuţ Badea

Astra Giurgiu: Lung - Măţel, Melinte, Găman (cpt.), Bărboianu (Morais 17’) - Enache, Seto, Seydu, Distefano (Andrei Mureşan 79’) - Ivanovski, Fatai

Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Batin, Brata, Madeira 58’, 90’+3 , Viveiros / Bărboianu, Morais

Cartonaşe roşii: Olariu 25’, Madeira 90’+3

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Asistenţi: Andrei Constantinescu (Bucureşti), Daniel Hulubei (Vaslui)

Rezervă: Emil Voicu (Bacău)

Observator de joc: Ionuţ Calancia (Bucureşti)

Observator pentru arbitri: Nicolae Marodin (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră