Sari la conținut

Colegiul Tehnic Mircea Cristea a pus la punct un sistem informatic prin care părinţii pot afla ce note au copii lor dintr-un catalog online, postat pe internet.

Catalogul va fi la dispoziţia celor care au acces la internet. Părinţii care au aflat de sistem fac deja exerciţii on-line.
Merge şi offline.  „Mi se pare o idee bună, pentru că eu sunt ocupat şi dacă vreau să aflu mai repede notele copilului nu trebuie să merg la şcoală, sau dacă e o oră târzie nu pot deranja dirigintele”, a spus Constantin Goran, părintele unuia din elevii de la Mircea Cristea. „Eu voi trece notele şi în catalog, dar şi în calculator, în catalogul on-line, pentru a putea fi vizualizate de părinţi”, spune Mihaela Dinu, profesor de limba română. „Pot să văd care e situaţia fiecărui elev în orice moment şi pot să transmit şi părinţilor care vin în audienţă, pentru că cei din mediul rural nu au acces la internet”, a explicat Gabriela Costea, director Colegiul Tehnic Mircea Cristea.
E bine, dar nu prea.  „În primul rând, mi se pare o idee bună, dar sunt şi dezavantaje, pentru că pot vedea toate notele părinţii mei şi dacă eventual sunt note mici nu e bine, pentru că eu îmi mituiesc părinţii când iau note bune şi primesc diferite obiecte sau chiar bani”, ne-a spus Gianina Bejan, elevă. „Este o idee bună şi o stimulare pentru a învăţa mai bine, aş prinde frică de părinţi”, ne-a spus o altă elevă. Colegiul a încheiat un parteneriat cu o firmă privată şi totul va costa instituţia de învăţământ 30 de euro, iar părinţii nu vor fi nevoiţi să scoată niciun ban din buzunar.

Comentarii

Ultimă oră