Sari la conținut

Noul Guvern va depune jurământul vineri seară

noul-guvern-va-depune-juramantul-vineri-seara

Birourile Permanente reunite au decis, vineri, ca audierile miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare să înceapă la ora 12.30, iar ora 14.00 să fie plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că după audierile miniştrilor,  în jurul orelor 15:00-16:00, va avea loc plenul Parlamentului în care el va cere învestirea noului Guvern.  El a mai spus că vineri seară, "târziu", noul Guvern va depune jurământul la Palatul Cotroceni

 "În funcţie de proceduri, îmi e foarte greu să vă spun exact pe minute o oră, depinde de când se termină şedinţa la Cameră. Când s-a terminat şedinţa se întrunesc Birourile reunite şi se pregătesc comisiile pentru audierea miniştrilor. Mai devreme de ora 14.00-15.00 e greu să cred că se termină audierea miniştrilor. Şedinţa de învestire durează cel puţin trei ore, patru ore cu tot cu votul. Probabil că în această seară, târziu, vom fi la Cotroceni pentru depunera jurământului', a adăugat premierul.

 Chestionat dacă în cursul serii de vineri va fi jurământul la Cotroceni, el a răspuns: "Sigur că da".

Premierul Victor Ponta a exclamat "Habemus Guvernus", vineri, după ieşirea de la întâlnirea cu liderul PNL Crin Antonescu, el arătând că cei trei noi miniştri delegaţi vor primi atribuţiile specifice funcţiilor prin OUG de reorganizare a Executivului, care va fi dată sâmbătă.  "Ceea ce primeşte fiecare ministru în parte: doamna Varga primeşte direct, mâine, prin OUG de reorganizare a Guvernului, atribuţiile privind conducerea pe domeniu - Ape, Păduri, Piscicultură; domnul Niţă pe Energie, doamna Grapini pe Turism, IMM şi Mediu de afaceri", a spus Ponta.

El a explicat că decizia de a-i face pe cei trei miniştri delegaţi din miniştri plini a fost o decizie funcţională şi instituţională pe care au înţeles-o toţi colegii săi din USL.

 "Nu mai facem încă trei departamente juridice, de contabilitate, de personal pentru trei instituţii noi. Departamentul juridic, contabilitatea, personalul de la Finanţe, Economie, Mediu rămân cele actuale", a spus Ponta.

Comentarii

Ultimă oră