Sari la conținut
nu-lasa-un-hot-sati-strice-sarbatorile

În luna decembrie 2017 Biroul de analiză şi prevenire a criminalităţii în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică – Poliţia de proximitate din cadrul IPJ Braşov vor desfăşura o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor în perioada sărbătorilor de iarnă - furturile din locuinţe, din autoturisme, din buzunare, din societăţi comerciale, tâlhăriile, furturile de brazi, nerespectarea prevederilor legale care reglementează comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice.


Activităţile se vor derula în judeţul Braşov, atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi vor consta în publicarea în presa locală a unor materiale informative, difuzarea unor spoturi audio, distribuirea de materiale preventive dar şi organizarea de întâlniri cu elevii (atât în şcoli generale, cât şi licee) şi cu alte grupuri ţintă (asociaţii de proprietari, societăţi care comercializează materiale pirotehnice).


Având în vedere faptul că în această perioadă preocupările specifice sărbătorilor de iarnă dar şi aglomeraţia din magazine ne determină să devenim de multe ori neglijenţi cu bunurile personale sau banii, recomandăm cetăţenilor să fie mult mai prudenţi în ceea ce priveşte siguranţa locuinţei, autoturismului, şi a valorilor monetare.

Astfel, Poliția vă recomandă:
 Evitaţi pe cât posibil locurile aglomerate. Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi atunci când sunteţi la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun.
 Nu păstraţi în acelaşi loc (portmoneu, buzunar, geantă) banii, actele de identitate şi cheile locuinţei sau autoturismului dumneavoastră.
 Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.
 Feriţi-vă de priviri indiscrete când efectuaţi plăţi.

 Când mergeţi la cumpărături , nu lăsaţi în autoturisme, la vedere, produsele achiziţionate, mai ales dacă nu vă aflaţi în preajma autoturismului.
 Dacă plecaţi de acasă de Sărbători, luaţi toate măsurile posibile pentru ca locuinţa dumneavoastră să nu fie ,,vizitată ” de hoţi!


În scopul prevenirii accidentelor cauzate de utilizarea materialelor pirotehnice:
 Nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la comercianţi neautorizaţi.
 Nu permiteţi copiilor să manipuleze petarde şi artificii sau alte materiale pirotehnice.
 Respectaţi instrucţiunile de utilizare înscrise pe ambalajul acestor produse.

Comentarii

Ultimă oră