Sari la conținut

Nu se mai plătește parcarea publică de noapte

nu-se-mai-plateste-parcarea-publica-de-noapte

Consilierii locali brașoveni au aprobat în ședința de plen de vineri proiectul de hotărâre prin care a fost modificat Regulamentul de funcționare a parcărilor publice. Cea mai importantă noutate a fost că în parcările publice cu plată exploatate direct, prin delegare de gestiune sau prin concesionare, staționarea autovehiculelor este permisă numai prin plata tarifului de parcare, care se aplică pentru intervalul orar 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă inclusiv. Prin vechiul regulament taxarea se făcea de în toate zilele săptămânii, inclusiv duminica, 24 de ore din 24 de ore.


De asemenea, a fost redefinita si noțiunea de riveran. Astfel,abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200 m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare. Totodată, a fost eliminată prevederea potrivit căreia „nu se vor elibera abonamente de tip riveran persoanelor fizice şi juridice care sunt proprietare de apartamente în imobilele de locuinţe colective sau individuale în a căror autorizaţie de construire s-a prevăzut executarea de locuri de parcare în incinta parcelei sau a construcţiei ce a făcut obiectul autorizării”.


Cu ce documente se demonstrează calitatea de riveran


Tot prin noul Regulament a fost modificată și lista documentelor pe care solicitantul trebuie să le prezinte pentru a beneficia de abonament de riveran. Astfel, pentru identificarea domiciliului, solicitantul trebuie să depună unul dintre următoarele documente: copie simplă după actul de identitate, viză de reședință (flotant), contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I).


Pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului, solicitantul trebuie să depună unul dintre următoarele documente: copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran, sau documente privind dreptul de folosință (utilizare) a autovehiculului, respectiv contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I), sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.


La primirea abonamentului, beneficiarului i se va comunica o hartă/ listă a străzilor aferente zonelor de tarifare.
Noi prevederi și pentru brașovenii care locuiesc în centrul vechi.


Prin Regulamentul votat vineri a fost abrogată prevederea din cel vechi, aprobat în anul 2017, în care se arăta „în Centrul Istoric acest tip de abonament (de riveran) se eliberează pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu, care nu au posibilități de parcare în curte”.


Primăria Brașov a subliniat faptul că noul regulament nu aduce modificări situației cetățenilor care dețin și plătesc, în prezent, abonamente în parcările de reședință.

Comentarii

Ultimă oră