Sari la conținut

„Nunta lui Figaro” se joacă sâmbătă cu casa închisă la Opera Brașov

nunta-lui-figaro-se-joaca-sambata-cu-casa-inchisa-la-opera-brasov

Sâmbătă, 17 februarie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc, în cadrul Festivalului W.A. Mozart 2018, ediția a IV-a, spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit, într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro.

Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.

Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.

În distribuție, artiștii Operei Brașov: Adrian Mărcan (Contele Almaviva), Ioana Mărgărit (Contesa), Lăcrămioara Schuller (Susanna), Marian Rește (Figaro), Corina Purcărea – Facultatea de Muzică Brașov (Cherubino), Gabriela Hazarian (Marcelina), Dan Popescu (Doctorul Bartolo), Cristian Dicu (Don Basilio), Alina Ichim (Barbarina), Aurel Aron (Don Curzio), Paul Tomescu (Antonio), Mihaela Marele, Mariana Tomescu (două fete tinere). Își dau concursul Corul (dirijor: Leonard Boga) și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian.

Reprezentanții Operei au anunțat că spectacolul este sold-out. Toate biletele au fost vândute.

Comentarii

Ultimă oră