Sari la conținut

O aplicație încurajează adolescenții să se poarte frumos

o-aplicatie-incurajeaza-adolescentii-sa-se-poarte-frumos

O aplicație care încurajează adolescenții să se poarte frumos unii cu alții a fost achiziționată de Facebook.

Potrivit BBC News, aplicația — numită "tbh", abrevierea de la "to be honest" ("a fi sincer") — are doar nouă săptămâni de funcționare, însă a fost deja descărcată de 5 milioane de ori. Creatorii săi au precizat că aceasta va continua să funcționeze ca program independent, însă de acum încolo va dispune de mai multe resurse grație Facebook.

Potrivit site-ului TechCrunch, preluarea a avut loc pentru "mai puțin de 100 de milioane de dolari", iar cele patru persoane din spatele aplicației vor deveni angajați ai Facebook.

Obiectivul reprezentanților "tbh" a fost de a crea o aplicație anonimă care nu a devenit o țintă de trolling și hărțuire — așa cum s-a întâmplat cu multe aplicații înainte, iar succesul aplicației este un semn că adolescenții își doresc interacțiuni mai pozitive.

După ce un utilizator își încarcă contactele, aplicația pune întrebări predeterminate, cu tentă pozitivă, cum ar fi "cine ar fi persoana pe care a-i aduce-o la o petrecere?", alături de opțiunea de a alege unul dintre patru prieteni.

Utilizatorii sunt informați atunci când sunt selectați, însă detaliile despre persoana care a făcut alegerea sunt păstrate anonime.

Comentarii

Ultimă oră