Sari la conținut

O braşoveancă, la Campionatul Mondial de handbal feminin

În ultima zi a competiției, România avea nevoie de o victorie la patru goluri diferenţă pentru a câştiga Trofeul Carpaţi. Handbalistele tricolore au intrat determinate în teren şi s-au dezlănţuit împotriva Serbiei. Tricolorele au câştigat cu o diferenţă de 19 goluri, iar scorul final, 37-18, ne dă mari speranţe pentru Cupa Mondială de luna viitoare. Trofeul Carpați a rămas acasă, după ce handbalistele lui Voina au făcut ieri instrucţie cu Serbia!
De la Corona, la CM. La doar 17 ani împliniți în luna septembrie, portarul de la Corona Braşov, Denisa Dedu, va face parte din lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin, care va debuta la începutul lunii decembrie, în Brazilia. “Mă bucur enorm de mult pentru Denisa! Este extraordinar pentru ea, ca la o vârstă aşa de fragedă să ajungă la un Campionat Mondial de senioare, cu prima reprezentativă! Denisa este fată muncitoare şi extrem de ambițioasă. Sper să ajute echipa României, atunci când se va apela la ea!” ne-a declarat antrenoarea Braşovului, Mariana Târcă.
Denisa, pas uriaş înainte. „Mă simt onorată să fac parte din lotul României pentru Campionatul Mondial din Brazilia! Sunt bucuroasă pentru că fac parte din acest colectiv! Este un pas înainte pentru mine!“ ne-a declarat, imediat după încheierea Trofeului Carpați, jucătoarea Braşovului, Denisa Dedu.
18 pentru Brazilia. Selecţionerul naţionalei de hand- bal feminin, Radu Voina, a anunţat imediat după decernarea trofeului lotul cu care România va participa la Cupa Mondială din acest an. Au fost convocate:  Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău şi Oana Chirilă. În lot nu au fost incluse Ionela Stanca (însărcinată), Patricia Vizitiu (accidentată) şi Oana Gogoriţă. Obiectivul României va fi calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, adică o clasare între primele şapte echipe.
Două zile la Moeciu. Handbalistele selecţionate au primit două zile libere după Trofeul Carpați. Tricolorele  se vor reuni miercuri la Moeciu, pentru un mini-stagiu de refacere, iar în 25 noiembrie vor ajunge la Bucureşti, în aceeaşi zi fiind programată şi conferinţa de presă oficială. Plecarea spre Brazilia este programată în 26 noiembrie. La CM din Brazilia, România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. (M.B.)

Comentarii

Ultimă oră