Sari la conținut

O braşoveancă, pe podium la un concurs de cofetărie

o-brasoveanca-pe-podium-la-un-concurs-de-cofetarie

Tortul din imagini a câştigat locul trei într-o competiţie naţională organizată la cel mai mare târg de panificatie, cofetărie şi alimentaţie publică.

În cadrul unei expoziţii de profil din România, unde au avut loc şi concursuri 150 de brutari, cofetari şi bucătari s-au întrecut pentru titlul suprem! Competiţia pentru cel mai bun, cel mai frumos şi cel mai ingenios tort din România s-a dat până la ultimul strop de ciocolată. Creaţia Ceraselei Consuela Chiriţa, femeia din Braşov ce a studiat arta decorării torturilor la New Yor,  a fost foarte apreciată, şi a câştigat medalia de bronz, la categoria Tortul anului.

„Este un tort de botez, tematica a fost anul acesta tort de botez. Am folosit o tehnică mai dificilă, în sensul că am realizat 3 etaje într-o formă mai nonconformistă, am avut emoţii din cauza temperaturii mai ridicate de acolo....mă temeam să nu se prăbuşească, plus că am folosit o compoziţie destul de dificilă în sensul că am preparat o compoziţie gen mousse fără blat, deci un pic am riscat” a declarat Consuela Chiriţă, maestru cofetar.

„A fost destul de dificil, am avut emoţii pentru că am concurat cu cu cei mai buni cofetari din ţară şi cu cele mai prestigioase laboratoare de dulciuri”a adăugat Consuela.  Mai mult, echipa Consuelei Chiriţă a primit şi un premiu special la categoria Patiserie.

Comentarii

Ultimă oră