Sari la conținut

O copilă din Făgăraş calcă pe urmele lui Gheorghe Zamfir

o-copila-din-fagaras-calca-pe-urmele-lui-gheorghe-zamfir

Campania MIX TV de promovare şi de susţinere a tinerelor talente prezintă povestea naistei Sara Balint.

Consideră naiul ca fiind regele instrumentelor. A participat la multe concursuri şi mereu a ocupat locuri fruntaşe. La şcoală este o elevă silitoare şi cuminte.  Sara Balint este în clasa a IX-a la Colegiul “Radu Stanca” din Făgăraş şi,  până când va da admitere la Conservator  ar vrea să urmeze cursuri speciale de nai. Mama ei, care o creşte singură, nu o poate ajuta însă din pensia de boală pe care o are. Sara este unul dintre copii talentaţi ce vor primi bani în urma balului de caritate organizat de femeile USL, campanie socială susţinută de MIX Media Grup.
Sara ştie să cânte  la flaut, la pian,  voce dar cel mai mult iubeşte naiul. L-a îndrăgit în clasa a VI- a şi de atunci a câştigat premii la toate  festivalurile la care a fost. După ce îşi face lecţiile, se apucă de repetat.
"Atunci când sunt tristă sau supărată, ascult muzică. Mă descarc prin muzică. Şi repet la nai zilnic, câte o oră jumătate-două." a mărturisit Sara Elena Balint.
Mama Sarei îi  încurajează talentul  şi o însoţeşte la toate concursurile. "De obicei mă aşez mai în spate ca să nu-i transmit emoţiile. Ea nu prea are pentru că merge pe principiul "vreau să particip, nu să câştig". Şi de obicei câştigă" spune Marcela Itu, mama Sarei.
Până anul trecut,  fata nu avea nici nai. Cânta la instrumentul şcolii. În urma unor materiale de presă, câţiva   făgărăşeni i-au cumpărat un nai, pe  care tânăra îl venerează. Ar trebui însă să ia lecţii cu un profesor de specialitate, dar nu au bani pentru ore. "Nu prea ne descurcăm în familie, mama este pensionată pe caz de boală. Iar eu am doar alocaţia. Nu ne prea descurcăm.Vreau să continui cu muzica. Dacă am pornit pe acest drum vreau să continui" a spus Sara.
"Pentru că nu am avut posibilitatea să o dau la Liceul de Muzică, ar fi bine să urmeze cursurile Şcolii de Artă din Braşov. Apoi va da la Conservator" şi-ar dori mama Sarei.
Tânăra naistă din Făgăraş îşi va putea plăti lecţiile de nai  cu banii pe care îi va primi de la invitaţii Balului de caritate organizat, vineri, 5 octombrie  de femeile USL, cu sprijinul MIX Media Grup. Un bilet de intrare costă 150 de lei. Sub deviza „Talentele de astăzi pentru Braşovul de mâine”,  evenimentul  începe la ora 19.00,  la barul de noapte Aro Palace.

Comentarii

Ultimă oră