Sari la conținut

O delegaţie din conducerea companiei Facebook se află în vizită în Israel

o-delegatie-din-conducerea-companiei-facebook-se-afla-in-vizita-in-israel

Postările antisemite sunt în atenţia şi discuţia Facebook şi a autorităţilor israeliene.

O delegaţie din conducerea companiei Facebook s-a deplasat în Israel pentru a discuta cooperarea cu Ierusalimul în lupta împotriva incitării pe platforma de socializare. Din delegaţie face parte şi Monica Bikert, directoarea politicii pentru combaterea terorismului, care s-a întâlnit cu oficiali israelieni.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că lupta împotriva terorismului trebuie dusă inclusiv pe reţelele de socializare, pentru că internetul este folosit de terorişti pentru a ataca lumea civilizată.

Ministrul Justiţiei şi cel al Informaţiilor din Israel au cerut delegaţiei corporaţiei Facebook să ia măsuri pentru suprimarea postărilor care incită la ură şi violenţă prin populara reţea de socializare, într-un efort de a reduce incitarea antisemită.

   Ei au cerut suprimarea pe facebook a unor termeni sau expresii ( precum "moarte evreilor", "moarte arabilor", "shahizi" etc) pentru prevenirea incitării la terorism. Conform reporterilor Radio România Actualităţi prezenţi la Israel, cei doi miniştri israelieni au subliniat legătura dintre incitarea online şi recentul val de acte teroriste. În ultimele luni, Facebook şi autorităţile israeliene au cooperat intens în scopul supravegherii conţinutului postărilor care incită şi răspunsul corporaţiei Facebook a fost pozitiv.

În prezent, Facebook respectă propriile reguli legate de incitarea la ură şi libertatea de expresie.

Comentarii

Ultimă oră