Sari la conținut

O monedă emisă de oraşul Braşov în 1613, descoperită în timpul lucrărilor de reablitare

o-moneda-emisa-de-orasul-brasov-in-1613-descoperita-in-timpul-lucrarilor-de-reablitare

O monedă emisă de oraşul Braşov în 1613, a fost găsită în timpul lucrărilor de renovare a Bisericii fortificate din Sfântu Gheorghe

Mai multe monede şi documente datând din secolele XVII şi XVIII au fost descoperite recent în timpul lucrărilor de renovare a Bisericii fortificate din municipiul Sfântu Gheorghe, au informat, luni, reprezentanţii Primăriei.


    „Sfera de cupru a turnului a fost demontată la sfârşitul lunii martie, fiind găsite documente şi monede valoroase. În timpul lucrărilor au fost găsite cinci documente şi mai multe monede, care au fost identificate de specialistul heraldic Szekeres Attila. Documentele includ o scurtă descriere a construcţiei noului turn, o listă a proprietarilor oraşului, o listă a conducătorilor oraşului şi şefilor bisericii, dar şi o declaraţie a sprijinului financiar acordat pentru aurirea sferei turnului. Documentele provin de la pastorul Gödri Ferenc, bunicul regretatului primar din Sfântu Gheorghe, Gödri Ferenc. Al cincilea document provine de la fostul pastor Vásárhelyi János din 1761, care coincide cu momentele construcţiei turnului din acea perioadă.


   Monedele includ o piesă emisă de oraşul Braşov în 1613, o monedă din cupru de 10 poli emisă de Rákóczi Ferenc al II-lea în 1705, 6 monede de argint emise de împăratul Francisc al II-lea în 1795, dar şi un ban de argint emis de Episcopul Károly al III-lea în 1707”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.


     Municipalitatea din Sfântu Gheorghe a contribuit cu un milion de lei la restaurarea acestei clădiri monument istoric, una dintre cele mai vechi şi importante din oraş.

Comentarii

Ultimă oră